Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Tuesday, 9 January 2018

Kerala PSC Degree Level Questions - 18 (Geography)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
261. Ranjeet Sagar Dam is situated on the river:
A] Jhulum
B] Chenab
C] Ravi
D] Beas
Answer :- Ravi


262. In India, Tropic of Cancer doesn't pass through which one of the following state?
A] Jharkhand
B] West Bengal
C] Gujarath
D] Maharashtra
Answer :- Maharashtra

263. Which river is known as 'Vridha Ganga'?
A] Kaveri
B] Godavari
C] Krishna
D] Narmada
Answer :- Godavari

264. Where is INS Shivaji?
A] Port Blair
B] Goa
C] Lonavala
D] Vishakapatanam
Answer :- Lonavala

265. The largest agro based industry in India:
A] Cotton textiles
B] Sugar
C] Silk
D] Jute
Answer :- Cotton Industries

266. The largest regligion in Lakshadweep:
A] Hinduism
B] Islam
C] Christianity
D] Jainism
Answer :- Islam

267. When does South West Monsoon blow?
A] November-January
B] May-September
C] October-November
D] None of these
Answer :- May-September

268. In which state is Wular lake?
A] Jammu and Kashmir
B] odisha
C] West Bengal
D] Rajasthan
Answer :- Jammu and Kashmir

269. Which is the eastern most state in India?
A] Assam
B] Arunachal Pradesh
C] Mizoram
D] Tripura
Answer :- Arunachal Pradesh
270. Indira Gandhi airport which has one of the longest runway in India is at:
A] Mumbai
B] Allahabad
C] New Delhi
D] Lucknow
Answer :- New Delhi

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

0 comments

Post a Comment

Join Our Newsletter

Get Free Updates On New Notifications and GK&CA

POPULER