.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Friday, 10 November 2017

Kerala PSC Degree Level Questions - 12 (History and Geography)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc.. 191. Which state is called as the Orchid Paradise in India?
A] Jammu and Kashmir
B] Sikkim
C] Arunachal Pradesh
D] Himachal Pradesh
Answer :- Arunachal Pradesh

192. The source of thermal power in India:
A] Coal
B] Petroleum
C] Natural gas
D] All of these
Answer :- All of these

193. Which is the oldest nuclear power project in India?
A] Tarapur
B] Kaiga
C] Narora
D] Kalpakkam
Answer :- Tarapur

194. Cotton textiles Industry in India was started with the establishment of a textile mill in 1818 at Fort Glaster near ............
A] Kolkata
B] New Delhi
C] Mumbai
D] Chennai
Answer :- Kolkata

195. What is the total area of India in sq.km?
A] 388630
B] 3287263
C] 2487263
D] 4288630
Answer :- 3287263

196. Mandovi is an important river in the state of:
A] Karnataka
B] Goa
C] Tamil Nadu
D] Andhra Pradesh
Answer :- Goa

197. The largest non-capital city in South India?
A] Chennai
B] Kochi
C] Coimbatore
D] Madurai
Answer :- Coimbatore

198. Dhanushkodi in Tamil Nadu is the meeting place of:
A] Arabian sea and Bay of Bengal
B] Indian ocesan and Bay of Bengal
C] Arabian sea and Indian Ocean
D] Ganda and Yamuna
Answer :- Indian ocean and Bay of Bengal

199. Which of the following cities is on the banks of Hoogly?
A] Cuttak
B] Jabalpur
C] Kolkata
D] Agra
Answer :- Kolkata

200. Kuki people live in the state of:
A] Punjab
B] Manipur
C] Uttarakhand
D] Kashmir
Answer :- Uttarakhand
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara Important Links:
Recruitment Advt :-
Apply Online :-
Official Website :-

No comments:

Post a Comment