Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Degree Level Questions - 11 (Botany and Zoology)



Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
171. Hormone that helps for flowering in plants?
Answer :- Florigin

172. Xylology is the study of :
Answer :- Wood

173. The largest living carnivorous animal in the land:
Answer :- Polar bear

174. Which animal has the milk with the highest fat content?
Answer :- Rabbit

175. To which country Neanderthal Man is related?
Answer :- Germany

176. Antibiotic Penicillin is produced by:
Answer :- Fungi

177. The smallest bone in human body:
Answer :- Stapes

178. Snake venom is chemically.............
Answer :- Protein

179. The abnormal increase in heart rate ie 100 per minute is called:
Answer :- Tachycardia

180. Which are known as 'the soldiers of body's defence system'?
Answer :- WBC

181. The number of chambers in the stomach of ruminating animals:
Answer :- 4

182. The horn of Rhinoceros is the modification of:
Answer :- Hair

183. The first animal domesticated by man:
Answer :- Dog

184. Which is the largest invertebrate?
Answer :- Giant Squid

185. Venom of Viper affects:
Answer :- Blood vascular system

186. The most intelligent among aquatic animals:
Answer :- Dolphin

187. The number of bones in the neck of human beings:
Answer :- 7

188. The only artery carrying impure blood:
Answer :- Pulmonary artery

189. Who discovered blood circulation?
Answer :- William Harvey

190. Bile converts fat into small molecules. This process is known as ..................
Answer :- Emulsification

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 11 (Botany and Zoology)"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top