.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Wednesday, 1 November 2017

Kerala PSC Degree Level Questions - 10 (Botany and Zoology)


Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
161. Guava is the native of:
A] China
B] Africa
C] Australia
D] America
Answer :- America

162. Yellow revolution is related to the increased production of:
A] Oil seeds
B] Pharmasuticals
C] Wheet
D] Cement
Answer :- Oil seeds

163. The edible part in a Jack Fruit:
A] Seed
B] Perianth
C]Anther
D] None of the above
Answer :- Perianth

164. Which trees supplies solidified milky juice used in chewing gums?
A] Sapodilla
B] Willow
C] Poppey
D] Rubber
Answer :- Sapodilla

165. Which part of the cauliflower is used as food?
A] Stem
B] Root
C] Fruit
D] Flower
Answer :- Flower

166. Huntington Disease affects:
A] Nervous System
B] Muscular System
C] Circulatory System
D] Respiratory System
Answer :- Nervous System

167. Areca catechu is the botanical name of:
A] Palm tree
B] Arecanut tree
C] Coconut tree
D] Neem
Answer :- Arecanut tree

168. The father of tissue culture:
A] Linneaus
B] Haberlandt
C] Mendal
D] Darwin
Answer :- Haberlandt

169. The heaviest internal organ in human:
A] Brain
B] Kidney
C] Liver
D] Iorta
Answer :- Liver

170. Which is known as 'Mother Medicine of Nature'?
A] Neem
B] Gooseberry
C] Rauwolfia
D] Tulsi
Answer :- Tulsi

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions ,Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

No comments:

Post a Comment