Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Current Affairs Question 1 November 2017



Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. രാഷ്ട്രപതിയുടെ പ്രൈവറ്റ് സെക്രട്ടറി ?
Answer :- വിക്രം സിംഗ് 

2. New Director General of Bureau of Police Research and Development?
Answer :- A.P.Maheswari

3. ലോകാരോഗ്യ സംഘടനയുടെ 2016-ലെ കണക്കനുസരിച്ചു ലോകത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ക്ഷയരോഗ ബാധിതരുള്ള രാജ്യം?
Answer :- ഇന്ത്യ [രണ്ടാമത് ഇൻഡോനേഷ്യ]

4. ICC പുറത്തുവിട്ട Twenty-20 ബൗളർമാരുടെ റാങ്കിങ്ങിൽ ഒന്നാമതെത്തിയ ഇന്ത്യൻ താരം?
Answer :- ജസ്പ്രീത് ബുംറ 

5. 2017-ലെ TATA Literature Lifetime Achievement Award നേടിയത്?
Answer :- Girish Karnad 

6. Which state is hosting the first-ever India-US Ocean Dialogue?
Answer :- Goa

7. അഖിലേന്ത്യ അന്തർസർവ്വകലാശാല വനിതാ വോളിബോൾ ജേതാക്കൾ ?
Answer :- M.G.University

8. 2018-ലെ Ease of Doing Business Index പ്രകാരം ഇന്ത്യയുടെ റാങ്ക്?
Answer :- 100 [ഒന്നാമത് ന്യുസിലാൻഡ്, ലോകബാങ്ക് ആണ് ഇത് പുറത്തിറക്കുന്നത്]

9. MSME വഴി സംരംഭങ്ങൾ തുടങ്ങുന്നതിനുള്ള ധനസഹായം കേന്ദ്ര-സംസ്ഥാന സർക്കാരുകൾ വൈകിപ്പിക്കുന്നതിനെതിരെ ജനങ്ങൾക്ക് പരാതികൾ ബോധിപ്പിക്കുന്നതിനായി കേന്ദ്ര MSME മന്ത്രാലയം ആരംഭിച്ച വെബ് സൈറ്റ്?
Answer :- MSME Samadhaan 

10. Which city is hosting the 2017 Global Clubfoot Conference?
Answer :- New Delhi (President of India Ram Nath Kovind inagurated this conference)

11. Which country will be the 'Country of Hounour' at the 36th edition of the Sharjah International Book Fair 2017?
Answer :- United Kingdom

12. New Director General of National Investigation Agency?
Answer :- Yogesh Chander ModiWho's Who in Defence
OCTOBER 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with NOVEMBER 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs NOVEMBER 2017,Current Affairs NOVEMBER ,PSC Current Affairs NOVEMBER 2017,Current affairs Quiz NOVEMBER 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams, Kerala PSC Malayalam Current Affairs NOVEMBER 2017, KPSC Malayalam Current Affairs NOVEMBER 2017
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Current Affairs Question 1 November 2017"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top