Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Malayalam General Knowledge Questions and Answers - 340 (കേരളം)



Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Fact About Kerala. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examination and other PSC Examination and also in LP School Assistant and UP School Assistant.
681. ജില്ലകൾ തിരുവിതാംകൂറിൽ 1949-നു മുൻപ് ഏത് പേരിലാണ് അറിയപ്പെട്ടിരുന്നത്?
Answer :- റവന്യു ഡിവിഷനുകൾ 


682. നെടിയിരുപ്പ് എന്നറിയപ്പെട്ടിരുന്ന ദേശഘടകം ഭരിച്ചിരുന്നത്?
Answer :- സാമൂതിരി 

683. സെൻറ് തോമസ് കപ്പലിറങ്ങിയ സ്ഥലം?
Answer :- മാല്യങ്കര (കൊടുങ്ങല്ലൂരിന് അടുത്ത്)

684. കൊച്ചിയിലെ ഏറ്റവും പ്രശസ്തനായ രാജാവ്?
Answer :- ശക്തൻ തമ്പുരാൻ 

685. ടിപ്പു ഫറോക്ക് പട്ടണം സ്ഥാപിച്ചത് ഏത് വർഷത്തിൽ?
Answer :- എ.ഡി.1788 

686. കേരള സാഹിത്യ അക്കാദമിയുടെ ആദ്യ അധ്യക്ഷൻ?
Answer :- സർദാർ കെ.എം.പണിക്കർ 

687. കേരള ഗാന്ധി എന്നറിയപ്പെട്ട നേതാവ്?
Answer :- കെ.കേളപ്പൻ 

688. ശ്രീശങ്കരാചാര്യർ ജനിച്ച സ്ഥലം?
Answer :- കാലടി 

689. മലബാർ സ്പെഷ്യൽ പൊലീസിൻറെ ആസ്ഥാനം?
Answer :- മലപ്പുറം 

690. മലയാള മനോരമ കമ്പനി സ്ഥാപിതമായത് ഏത് വർഷത്തിൽ?
Answer :- എ.ഡി 1888 

691. അവസാനമായി മാമാങ്കം നടന്നു എന്ന് കരുതപ്പെടുന്ന വർഷം ?
Answer :- 1755 

692. മാർക്കോ പോളോ കേരളത്തിൽ എത്തിയ വർഷം ?
Answer :- 1292 

693. ലാ മറാബെലെ എന്ന ഫ്രഞ്ചു നോവൽ മലയാളത്തിലേയ്ക്ക് വിവർത്തനം ചെയ്തത്?
Answer :-  നാലപ്പാട്ട് നാരായണമേനോൻ 

694. Kerala Minerals and Metals Limited എവിടെയാണ്?
Answer :- ചവറ 

695. കേരളത്തിൽ തുടർന്നുവരുന്ന സാമുദായിക സംവരണം ഏത് പ്രക്ഷോഭത്തിൻറെ ഫലമാണ്?
Answer :- നിവർത്തന പ്രക്ഷോഭം 

696. Oxford സർവ്വകലാശാലയിൽ മലയാളത്തിൽ പ്രസംഗിച്ച കേരളത്തിലെ സാമൂഹിക പരിഷ്‌കർത്താവ്?
Answer :- മന്നത്ത് പദ്മനാഭൻ 

697. പുന്നപ്ര-വയലാർ സമരകാലത്ത് തിരുവിതാംകൂർ ദിവാൻ?
Answer :- സി.പി.രാമസ്വാമി അയ്യർ 

698. തിരുവിതാംകൂറിൽ ഗൗരിലക്ഷ്മിഭായ് ഭരണം ഏറ്റെടുത്തത് ഏത് വർഷത്തിൽ?
Answer :- എ.ഡി 1810 

699. തച്ചോളി ഒതേനൻ ജനിച്ച സ്ഥലം?
Answer :- വടകര 

700. അട്ടപ്പാടി ഏത് ജില്ലയിൽ?
Answer :- പാലക്കാട് 

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions, 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Malayalam General Knowledge Questions and Answers - 340 (കേരളം)"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top