.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Sunday, 29 October 2017

Kerala PSC Degree Level Questions - 9 (Botany and Zoology)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Zoology and Botany. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..

151. IR-8 is a variety of rice developed by International Rice Research Station based in :
A] New York
B] Mexico
C] Manila
D] Tokyo
Answer :- Manila

152. The plant without leaf or root :
A] Cuscuta
B] Pinus
C] Vada
D] Pandanus
Answer :- Pinus

153. The pigment present in Carrot:
A] Xanthophil
B] Carotin
C] Anthocyanin
D] Haemocyanin
Answer :- Carotin

154. Which is called 'Panacea for all diseases'?
A] Papaya
B] Gooseberry
C] Mulberry
D] Neem
Answer :- Neem

155. Black soil is most suitable for the cultivation of:
A] Jute
B] Wheat
C] Rice
D] Cotton
Answer :- Cotton
156. The leaf used to make 'beedi'?
A] Teak
B] Tendu
C] Jack tree
D] Palm
Answer :- Tendu

157. What is known as 'The Queen of Flowers'?
A] Lilly
B] Lotus
C] Rose
D] Jasmine
Answer :- Rose

158. What is the chief food factor contained in cereals?
A] Protein
B] Fat
C] Mineral
D] Starch
Answer :- Starch

159. Linen is manufactured from:
A] Rubber
B] Flax
C] Cotton
D] Plantain
Answer :- Flax

160. Spermology is the study of:
A] Weeds
B] Fruits
C] Seeds
D] Diseases
Answer :- Seeds
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | KPSC Company Corporation Board Assistant Grade Questions | Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Expected Questions | Kerala PSC Company Corporation Board Assistant Grade Previous Questions |

No comments:

Post a Comment