.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Wednesday, 18 October 2017

Kerala PSC Degree Level Questions - 8 (Maldives)

Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Maldives. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
141. The native people of Maldives:
(a) Magyars (b) Mahls
(c) Sinhala (d) Apatami

142. The currency of Maldives:
(a) Kyat (b) Rupee (c) Rupiah (d) Rufiya

143. The legislative assembly of Maldives:
(a) Senate (b) National Assembly
(c) Majlis (d) Knesset

144. Maldives is situated in ........ Ocean:
(a) Atlantic (b) Pacific
(c) Indian (d) Arctic

145. The Maldives is the smallest ....... country in both population and area:
(a) Asian (b) African
(c) European (d) Pacific

146. The operation launched by Armed Forces of India in Maldives:
(a) Operation Cactus (b) Operation Vijay
(c) Operation Rhino (d) Operation Blue Star
147. The National Anthem of Maldives:
(a) Quami Tarana (b) Ouami Salam
(c) Rashtriya Gan (d) Kimi Gayo

148. The first country to open a virtual embassy:
(a) Maldives (b) Australia
(c) Japan (d) Sri Lanka

149. The biggest foreign currency earner of Maldives:
(a) Coconut oil (b) Tourism
(c) Automobiles (d) Textiles

150. The Asian country where a non-Muslim cannot become a citizen:
(a) Indonesia (b)Pakistan
(c) Maldives (d) Afghanistan

Answers

141(b)
142(d)
143(c)
144(c)
145(a)
146(a)
147(b)
148(a)
149(b)
150(c)
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS

No comments:

Post a Comment