Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Degree Level Questions - 16 (Maldives)



Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Maldives. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Degree Level Exams like Secretariat Assistant, Lower Division Clerk etc..
-----------------
236.Maldives is the smallest member of ........
(a) ASEAN (b) SAARC (c) OPEC (d) Commonwealth

237. The first country to hold a cabinet meeting underwater is Maldives. It was in connection with:
(a) Climate Change (b) Nuclear Experiments (c) Deforestation (d) Corruption

238. Who among the following served as the president of an Asian country for the longest period:
(a) Mahathir Muhammad (b) Yitzhak Rabin (c) Maumoon Abdul Gayoom (d) None of these
239. The smallest neighbouring country of India:
(a) Bhutan (b) Maldives (c) Nepal (d) Srilanka

240. Capital of Maldives:
(a) Bamako (b) Male (c) Colombo (d) Kabul

241. The official religion of Maldives:
(a) Buddhism (b) Hinduism (c) Christianity (d) Islam

242. The main language of Maldives:
(a) Malayalam (b) Tamil (c) Sinhala (d) Divehi

243. Which country granted independence to Maldives?
(a) France (b) Britain (c) Portugal (d) Germany

244. The lowest country on the earth’s surface:
(a) Jordan (b) Netherlands (c) Maldives (d) Australia

245. The country with the lowest high point:
(a) Maldives (b) Lesotho (c) Sri Lanka (d) New Zealand
Answers
236. (b) 
237. (a) 
238. (c) 
239. (b) 
240.(b) 
241. (d) 
242. (d) 
243. (b)
244. (c) 
245. (a) 
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 16 (Maldives)"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top