Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Current Affairs Question - September 2017



Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........
1. 9th BRICS Summit-2017 held at?
Answer :-Xiamen

2. Name the Indo-Nepal joint military excercise held at Salijihandi, Nepal.
Answer :- Surya Kiran XI

3. Which Indian sportsperson has won gold in the girl's Under-12 category at the World Cadets Chess Championship?
Answer :- Divya Deshmukh

4. Who is the new Union Minister of Sports? (As on September 2017)
Answer :- Rajyavardhan Singh Rathore

5. What does CIPAM under Department of Industrial Policy and promotion stand for?
Answer :- Cell for IPR promotions and Management

6. Who is the new Managing Director and Chief Excecutive Officer of Vijaya Bank? (As on September 2017)
Answer :- R.A.Sankara Narayanan

7. Who is the first English Cricketer to get 500 wickets in test cricket?
Answer :- James Anderson

8. When is National Nutrition Week celebrated?
Answer :- September 1 to 7

9. Which noted journalist and social activist in Karnataka was shot dead recently?
Answer :- Gauri Lankesh

10. What is the theme for 2017 National Nutrition week?
Answer :- Optimal Infant and Young Child Feeding Practices : Better Child Health 11. Who won the 2017 US Open Woemen's Single title?
Answer :- Sloane Stephens (US)

12. Which Russian city hosted the 3rd Eastern Economic Forum?
Answer :- Vladivostok

13. Who took charge as the NITI Aayog Vice Chairman?
Answer :- Rajiv Kumar

14. Which state signed a Memorandum of Understanding with the US Hyperloop Transportation Technologies to build India's first Hyperloop system?
Answer :- Andra Pradesh

15. Who was awarded the 2016 Saraswathi Samman recently?
Answer :- Mahabaleswar Sail

16. Name the India-Sri Lanka joint maritime navel exercise held near Vishakapatnam in the Bay of Bengal?
Answer :- SLINEX 2017

17. International Day of Charity was observed on?
Answer :- September 5 18. Which uninhabited Lakshadweep Island has recently disappeared due to coastal erosion?
Answer :- Parali I

19. Ministry of Health and Family welfare has launched 2 new contraceptives in ten states under Mission Parivar?
Answer :- Antara and Chayya

20. Name the web portal, launched by the Government of India as a national digital infrastructure for teachers?
Answer :- Diksha
Visit Now
SEPTEMBER 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with SEPTEMBER 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs SEPTEMBER 2017,Current Affairs SEPTEMBER ,PSC Current Affairs SEPTEMBER 2017,Current affairs Quiz SEPTEMBER 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Current Affairs Question - September 2017"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top