.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Wednesday, 30 August 2017

Kerala PSC Degree Level Questions - 7

Kerala PSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Expected Questions | PSC Degree Level Questions | KPSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Questions and Answers | Kerala PSC Degree Level Expected Questions and Answers | SSC Questions | Staff Selection Commission Questions and Answers | SSC Expected Questions
131. Which Union Territory has its own High Court?
Answer :- New Delhi 132. When was Gandhi-Irwin Pact passed in India?
Answer :- 1931

133. Who was the first Chairman of the Rajya Sabha?
Answer :- Sarvepalli Radhakrishnan

134. Which article of the Indian Constitution says that Parliament comprises Lok Sabha, Rajya Sabha and President?
Answer :- Article 79

135. Where is the 'Vedathangal Bird Santuary' located in India?
Answer :- Tamil Nadu

136. Who was the first Gupta ruler to attain the title 'Maharajadiraja'?
Answer :- Chandragupta 1

137. Which city hosted the first South Asian Federation [SAF] games?
Answer :- Katmandu

138. When was the first official cricket test match played?
Answer :- 1877

139. Which Five Year Plan in India was prepared by Professor C.Rangarajan?
Answer :- 11th Plan
140. Which is the largest natural port in India?
Answer :- Mumbai

141. 'A New World' was the motto of which game held in 2016?
Answer :- Paralympics

142. Which Indian actor is one of the co-owner of Kerala Blasters football team in the Indian Super League?
Answer :- Chiranjeevi

143. The Indian Railways started using a system called 'GAGAN' to navigate trains. Which research institute develop GAGAN?
Answer :- ISRO

144. NITI Aayog launched a mission called AIM in 2015. The full form of AIM is:
Answer :- Atal Innovation Mission

145. Which is a program that copies itself over and over eventually causing the computer to crash?
Answer :- Worm

146. Which is an application that uses a collection of multiple media sources like text, graphics, images, audio, video etc..?
 Answer :- Multimedia Application

147. Which of the following process of changing the amplitude or frequency or place of a carrier wave in accordance with the intensity of the signal?
Answer :- Modulation 148. Which of the following is an identifier for a particular network and is used to identify computers on the internet?
Answer :- Domain Name

149. Which of the following is a collection of programs that manages the database, structure and controls across to the data store in the database?
Answer :- DBMS

150. Which gases turns lime water milky?
Answer :- Carbon Dioxide 

No comments:

Post a Comment