Navigation

Kerala PSC Agricultural Assistant Grade 2 Expected Questions - 2

Kerala PSC Agricultural Assistant Grade 2 Expected Questions | Kerala PSC Agricultural Assistant Grade II Expected Questions | Agricultural Assistant Grade 2 Expected Questions | Kerala PSC Agricultural Assistant Grade 2 Previous Questions | Kerala PSC Agricultural Assistant Grade 2 Questions | Kerala PSC Agricultural Assistant Grade II Questions
---------------------------
16. 2,4-D controls
Answer :-Broad leaved weeds

17. Which one of the following is a organic sulphur fungicide?
[Mneb, Zineb, Thiram, All of these]
Answer :- All of these

18. Sheath rot of paddy is caused by
Answer :- Fungus

19. Kokkan was 1st reported Kerala in
Answer :- Nendran

20. Pink disease of Rubber is caused by
Answer :- Fungus

21. Removal of uniform layer of soil by water is called
Answer :- Sheet erosion

22. Mushroom is a
Answer :- Fungus

23. India's global position in production of Rice?
Answer :- 2nd

24. The hydrogen ions in soil produces
Answer :- Acidity

25. Which one of the following is used to measure evopo-transpiration from the crop?
[Ceilometers, Isobar, Lysimeter, Luxmeter]
Answer :- Lysimeter

26. Which one of the following is 'rain cold'?
[Stratus, Cumulus, Cumulo Nimbus, Nimbus]
Answer :- Nimbus

27. Which one of the following is a purely irrigated season?
[Virippu, Mundakan, Punja, 1st Crop Season]
Answer :- Punja

28. Ragi is also known as
Answer :- Pigeon pea 29. Genetic purity of breeder seed is
Answer :- 100%

30. Genitic purity of foundation seed is
Answer :- 99%

Share

Harikrishnan.N.M

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412