Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Co-operative Bank Examination Expected Questions - 04



PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Kerala PSC Co-operative Bank Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Co-operative Bank Examination | Co-operative Bank Examination Coaching | Online Co-operative Bank Examination Coaching  | Free Study Materials for Co-operative Bank Examination 
---------------------------
1. Voting principle of a co-operative society is?
Answer :- One man one vote

2. Liability of a sole trade is?
Answer :- Unlimited

3. Partnership is an association of?
Answer :- Persons

4. The basic idea behind co-operation is?
Answer :- Each for all and all for each

5. The co-operative principle were developed in?
Answer :- Four stage

6. The Rochdale pioneers society was set up in the year?
Answer :- 1844

7. On registering a society it should be affiliated to a co-operative union within?
Answer :- 6 months

8. NPA means?
Answer :- Non Performing Asset

9. A co-operative society cannot admit members within ............ days before the election agenda general body?
Answer :- 60 days

10. ......... started the first co-operative credit societies in the world?
Answer :- Germany

11. Minimum number of members required to start an industrial co-operative society is?
Answer :- 10

12. The Consumerfed was organised in the year?
Answer :- 1965

13. ................ the owned funds of state co-operative banks?
Answer :- share capital

14. Medium term loans are given for a period of?
Answer :- 5 years

15. The first Non Agricultural Credit Society was established at?
Answer :- Baroda
16. The NAC was formed in the year?
Answer :- 1976

17. The NDDB was established in the year?
Answer :- 1965

18. The 1st co-operative housing society was established in the year?
Answer :- 1905

19. Co-operative society creates statutory reserved fund from?
Answer :- Net Profit

20. Barca popularie was formed by?
Answer :- Luzzati
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Co-operative Bank Examination Expected Questions - 04"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top