.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Wednesday, 5 July 2017

Kerala PSC Current Affairs Question 4 July 2017

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........


1. The President gave his assent to the bill passed by Karnataka Assembly to legalise traditional buffalo race, name that ?
Answer :- Kambala

2. Who has been appointed as the next Chief Election Commissioner [ 21st CEC]?
Answer :- Achal Kumar Joti

3. Who wins Eastbourne Aegon Championship by defeating Gael Monfils
Answer :- Novak Djokovic

4. The book "President Pranab Mukherjee A Statesman" has been published by which English-language newspapers?
Answer :- The Statesman

5. Which NGO has been awarded the United Nations Development Programme’s Equator Prize for devising an ecologically sustainable agriculture model to combat the adverse impacts of drought.
Answer :- Swayam Shikshan Prayog, Pune

6. The New Chairman of Tata Global?
Answer :- N.Chandrasekaran

7. Sharpest Laser വികസിപ്പിച്ച രാജ്യം?
Answer :- ജർമ്മനി

8. നർമ്മദ നദിയുടെ തീരത്ത് 12 മണിക്കൂർ കൊണ്ട് 6 കോടി വൃക്ഷത്തൈകൾ നട്ടുപിടിപ്പിച്ച സംസ്ഥാനം?
Answer :- മധ്യപ്രദേശ്

9. കേരള ഭാഷ ഇൻസ്റ്റിറ്റ്യൂട്ട് പ്രസിദ്ധീകരിച്ച ചലച്ചിത്രതാരം മധുവിൻറെ ജീവചരിത്രം?
Answer :- മധു (രചന :- രാജാവാര്യർ)

10. M.N.Sathyarthi prize for Life Time contribution to Malayalam language and Literature won by?
Answer :- Leela Sarkar
11. The new scheme "One Book for Every Hand" is launched by
Answer :- National Book Trust (NBT)

12. ബ്രാൻഡ്‌സ് അക്കാദമിയുടെ ഇന്ത്യൻ ഓഫ് ദി ഇയർ അവാർഡിന് അർഹനായ എഴുത്തുകാരി?
Answer :- പ്രീതി ഷേണായ്
JULY 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with JULY 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs JULY 2017,Current Affairs JULY ,PSC Current Affairs JULY 2017,Current affairs Quiz JULY 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams

No comments:

Post a Comment