Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs Question 2 July 2017

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. സ്വവർഗ്ഗ വിവാഹത്തിന് നിയമാനുമതി നൽകിയ യൂറോപ്യൻ രാജ്യം?
Answer :- ജർമ്മനി

2. United Nations Tax Fund-ലേയ്ക്ക് 100000 ഡോളർ സംഭാവന നൽകിയ ആദ്യ രാജ്യം?
Answer :- ഇന്ത്യ

3. മലിനീകരണം തടയുന്നതിനായി ലോകത്താദ്യമായി 'Forest City' നിർമിക്കുന്ന രാജ്യം?
Answer :- ചൈന

4. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും വലിയ ശുദ്ധജല അക്വേറിയം?
Answer :- Ranchi Machchli Ghar, Jharkhand

5.India’s tallest Air Traffic Control (ATC) tower will be operational at which airport?
Answer :- Indira Gandhi International Airport

6.India’s biggest Global Skill Park will be set up in which city?
Answer :-Bhopal

7. Which country is hosting the 41st annual UNESCO World Heritage Committee conference?

Answer :- Poland

8. സെർബിയയുടെ ആദ്യ വനിതാ പ്രധാനമന്ത്രി?
Answer :- Ana Brnabic [രാജ്യത്തിൻറെ പ്രധാനമന്ത്രി പദവിയിലെത്തിയ സ്വവർഗ്ഗാനുരാഗിയായ ആദ്യ വനിതാ]

9. The World Health Organisation (WHO) declared the end of the most recent outbreak of Ebola Virus Disease in which African Country?
Answer :- Democratic REpublic of Congo

10. 2017-ലെ സി.പി.മമ്മു എൻഡോവ്മെൻറ് അവാർഡിന് അർഹനായത്?
Answer :- ഇ.ശ്രീധരൻ

11. The new Economic Relations secretary in the Ministry of External Affairs (MEA)?
Answer :- Vijay Keshav Gokhale

12. അഗതികളായ വിധവകളെ സംരക്ഷിക്കുന്നവർക്ക് പ്രതിമാസം 1000 രൂപ ധനസഹായം ലഭ്യമാക്കുന്നതിന് സാമൂഹിക നീതി വകുപ്പ് ആരംഭിക്കുന്ന പദ്ധതി?

Answer :- അഭയ കിരണം

13. Name NASA's first planetary defense Mechanism against potential cosmic body impacts in future?
Answer :- DART, which stands for Double Asteroid Redirection Test

14. കാണ്ടാമൃഗങ്ങളെ സംരക്ഷിക്കുവാൻ വേണ്ടി SRPF (Special Rhino Protection Force) രൂപീകരിച്ച സംസ്ഥാനം?
Answer :- അസം
15. Which Indian Company has launched world's longest submarine cable system?
Answer :- Reliance Jio [The Asia-Africa-Europe (AAE-1) submarine cable system, which is the longest 100Gbps technology based submarine system, will stretch over 25,000 km from Marseille, France to Hong Kong, with 21 cable landings across Asia and Europe.]
JULY 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with JULY 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs JULY 2017,Current Affairs JULY ,PSC Current Affairs JULY 2017,Current affairs Quiz JULY 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
1 Comments for "Kerala PSC Current Affairs Question 2 July 2017"

Thank you very much for sharing the best knowledge about current affairs that will help us to prepare for competition exams.
Emma Charlotte | TheAcademicPapers.co.uk

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia