Kerala PSC Latest UpdatesClick Here

Kerala PSC Current Affairs Question 9 July 2017 brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1.The First edition of WINGS 2017 – “Sab Uden, Sab Juden”- Expanding Regional Connectivity was hosted in which city?
Answer :- New Delhi

2. Which Indian company has been conferred with the ‘Golden Peacock Award’ for Environment Management.?
Answer :- Danfoss India

3. Who becomes youngest player to win on Ladies European Tour?
Answer :- Atthaya Thitikul, Thailand (14 Years old)

4. Who won Australian Grand Prix Title?
Answer :- Valtteri Bottas

5. Which Indian Player won South Australian Open Squash Title?
Answer :- Harinder Pal Sandhu

6. Which country has topped the medal tally for the first time in the history of Asian Athletics Championships?
Answer :- India

7. Who launched digital initiatives - Swayam, Swayam Prabha and National Academic Depository - in New Delhi to push e-education in the country?
Answer :- President Pranab Mukherjee

8. Which indian city has been declared as a World Heritage City at the 41st session of UNESCO's world Heritage Committee being held at Krakow in Poland?
Answer :- Ahmedabad, Gujarath

9. മിസോറാമിലെ ഏത് നദിക്ക് കുറുകെയാണ് ഇന്ത്യയും ബംഗ്ലദേശും സംയുക്തമായി പാലം നിർമ്മിക്കുന്നത് ?
Answer :- Khawthlangtuipuri 

10. മംഗോളിയയുടെ പുതിയ പ്രസിഡണ്ട് ?
Answer :- Khaltmaa Battulga 

11. ഇന്ത്യൻ രാഷ്ട്രപതിയുടെ വേനൽക്കാല വിശ്രമ വസതിയായ Rashtrapati Ashianaയിൽ പുതുതായി നിർമ്മിച്ച അനുബന്ധ കെട്ടിടത്തിൻറെ പേര്?
Answer :- Asiana Annexe 

12. ജനങ്ങൾക്ക് GSTയുടെ പുതിയ നിരക്കുകൾ അറിയുന്നതിന് വേണ്ടി കേന്ദ്ര സർക്കാർ ആരംഭിച്ച മൊബൈൽ ആപ്ലിക്കേഷൻ?
Answer :- GST Rates Finder 
13. സി.കേശവൻ സ്മാരക അവാർഡ് വിജയിതാവ്?
Answer :- ഗോകുലം ഗോപാലൻ 

14. ഇറാഖിലെ ഏത് നഗരമാണ് അടുത്തിടെ ഇസ്ലാമിക് സ്റ്റേറ്റ് നിയന്ത്രണത്തിൽ നിന്നും തിരിച്ചുപിടിച്ചത്?
Answer :- മൊസൂൾ 

15. പ്രത്യേക ഗൂർഖാലാൻഡ് സംസ്ഥാനം ആവശ്യപ്പെട്ടുകൊണ്ട് പ്രക്ഷോഭം ശക്തമായിരുന്ന വടക്കു-കിഴക്കൻ സംസ്ഥാനത്തെ പ്രദേശം?
Answer :- ഡാർജിലിംഗ് 

JULY 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with JULY 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs JULY 2017,Current Affairs JULY ,PSC Current Affairs JULY 2017,Current affairs Quiz JULY 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Current Affairs Question 9 July 2017"

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top