.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Monday, 10 July 2017

Kerala PSC Current Affairs Question 10 July 2017

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. The new name of Urban Development and Housing Ministry?
Answer :- MoHUA

2. നാഷണൽ സെക്യൂരിറ്റി ഗാർഡിന്റെ നേതൃത്വത്തിൽ ആദ്യമായി International Aviation Security Seminar നടന്ന സ്ഥലം?
Answer :- മനേസർ, ഹരിയാന  

3. രോഗികൾക്ക് സ്വകാര്യ ആശുപത്രികളിൽ സൗജന്യ ശസ്ത്രക്രിയ അനുവദിച്ച സംസ്ഥാനം?
Answer :- ഡൽഹി 

4. സ്റ്റേറ്റ് ബാങ്ക് ഓഫ് ഇന്ത്യയുടെ ഏത് അനുബന്ധ ബാങ്കാണ് പേപ്പർ ലെസ് ബാങ്കിങ് സംവിധാനം അടുത്തിടെ ആരംഭിച്ചത്?
Answer :- നേപ്പാൾ SBI ബാങ്ക് ലിമിറ്റഡ് [NSBL]

5. 2017-ലെ ലോക പെട്രോളിയം കോൺഗ്രസ് വേദി?
Answer :- ഇസ്‌താംബൂൾ, തുർക്കി 

6. Wold Food India-2017 വേദി?
Answer :- ന്യു ഡൽഹി 

7. വനാക്രൈയ്ക്ക് പിന്നാലെ സൈബർ ലോകത്തിന് ഭീഷണിയായ പുതിയ വൈറസ്?
Answer :- പിയച്ച 

8. ഓക്സ്ഫോർഡ് നിഘണ്ടുവിലെ അവസാന വാക്ക്?
Answer :- Zyzzyva 

9. സാമൂഹിക നീതി വകുപ്പ് വിഭജിച്ചു പുതുതായി നിലവിൽ വരുന്ന വകുപ്പ്?
Answer :- വനിതാ ശിശു വികസന വകുപ്പ് 

10. ട്രെയിനുകളേക്കാൾ വേഗത്തിൽ ലക്ഷ്യത്തിലെത്തുന്ന KSRTC യുടെ പുതിയ ബസ് സർവീസ്?
Answer :- മിന്നൽ 

JULY 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with JULY 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs JULY 2017,Current Affairs JULY ,PSC Current Affairs JULY 2017,Current affairs Quiz JULY 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams

No comments:

Post a Comment