Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Malayalam Current Affairs Question 1 April 2017

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........
1. കേരളത്തിലെ പുതിയ ഗതാഗത വകുപ്പ് മന്ത്രി?
Answer :- തോമസ് ചാണ്ടി 

2. All India Institute of Ayurveda (AIIA) situated at?
Answer :- New Delhi 

3. വാഹനങ്ങളുടെ എൻജിനിൽ നിന്ന് പുറം തള്ളുന്ന മലിനീകരണത്തിൻറെ അളവ് നിയന്ത്രിക്കുന്നതിനായി കേന്ദ്ര സർക്കാർ ഏർപ്പെടുത്തിയ സംവിധാനം?
Answer :- BS4 (ഭാരത് സ്റ്റേജ് എമിഷൻ സ്റ്റാൻഡേർഡ് 4)

4. Which tiger reserve in India became the first tiger reserve to officially introduce a mascot - Bhoorsingh the Barasingha?
Answer :- Kanha Tiger Reserve / Kanha National Park, Madhya Pradesh

5. മധ്യപ്രദേശ് സർക്കാരിൻറെ കുമാർ ഗന്ധർവ്വ പുരസ്‌കാരത്തിന് അർഹയായ മലയാളി വനിതാ?
Answer :- കപില വേണു (കൂടിയാട്ട കലാകാരി, ഈ പുരസ്‌കാരം ലഭിക്കുന്ന ആദ്യ കേരളീയ വനിത)

6. New Interest rate of Public Provident Fund (PPF) Scheme ?
Answer :-7.9%
Other New Rates
Five-year National Savings Certificate: 7.9 percent
Kisan Vikas Patra (KVP): 7.6 per cent and mature in 112 months.
Sukanya Samriddhi Account Scheme: 8.4 per cent
Five-year senior citizens savings scheme: 8.4 per cent
7. ജനങ്ങൾക്ക് ട്രാഫിക് പ്രശ്നങ്ങൾ, റോഡ് അപകടങ്ങൾ എന്നിവ യഥാസമയം അറിയിക്കുന്നതിനും മറ്റു സേവനങ്ങളെക്കുറിച്ചും വിവരങ്ങൾ ലഭ്യമാക്കുന്നതിനായി ദേശീയ ഗതാഗത മന്ത്രാലയം ആരംഭിച്ച മൊബൈൽ ആപ്ലിക്കേഷൻ?
Answer :- e-challan, m-parivahan

8. Which Indian bank become the 45th Largest bank in the world?
Answer :- State Bank of India (SBI)

SBI
State Bank of India (SBI) is an Indian multinational, public sector banking and financial services company. It is a government-owned corporation with its headquarters in Mumbai. SBI was founded on 1 July 1955. Earlier it was known as Imperial Bank of India and Bank of Calcutta.State Bank of India will be merging its five associate banks with itself from today ( 1st April 2017). The five associate banks are State Bank of Bikaner & Jaipur, State Bank of Mysore, State Bank of Travancore, State Bank of Patiala and State Bank of Hyderabad.
9. ദേശീയ തലത്തിൽ ലോഹ ഖനനം നിരോധിച്ച ലോകത്തിലെ ആദ്യ രാജ്യം?
Answer :- എൽ സാൽവദോർ 

10. സച്ചിൻ തെണ്ടുൽക്കറോടുള്ള ആദര സൂചകമായി ആരംഭിച്ച മൊബൈൽ ആപ്ലിക്കേഷൻ?
Answer :- 100 MB Cricket
APRIL 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with APRIL 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs APRIL 2017,Current Affairs APRIL ,PSC Current Affairs APRIL 2017,Current affairs Quiz APRIL 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Malayalam Current Affairs Question 1 April 2017"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia