Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Degree Level Questions - 6

Releted Posts With this Label

Kerala PSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Expected Questions | PSC Degree Level Questions | KPSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Questions and Answers | Kerala PSC Degree Level Expected Questions and Answers | SSC Questions | Staff Selection Commission Questions and Answers | SSC Expected Questions
111. Which country's President is been elected every year?
Answer :- Switzerland

112. Which man-made water body connects Port Said to Bur Tawfiq?
Answer :-  Suez Canal

113. Name the only sport which is played with right hand only?
Answer :-  Polo

114. Name the FM Channel started by the Central Govt. for the purpose for Higher Education?
Answer :-  Gyan Vani

115. Name the first Keralite to become the member of Finance Commission?
Answer :- V P Menon

116.Which is the first country to ban Capital Punishment?
Answer :- France

117. Name the only Olympian Rower to earn gold medals in 5 consecutive Olympics ?
Answer :- Steve Redgrave

118.BSNL provides services all over India except Mumbai and New Delhi. Instead who provides services there ?
Answer :- MTNL

119. Which multinational company’s official magazine is named “THINK” ?
Answer :- IBM

120.Whose tweets are published under the name @FLOTUS ?
Answer :- Michelle Obama( First Lady Of The United States)

121.Who is known as Quaid-e-Azam?
Answer :- Muhammad Ali Jinnah

122. Which is the first country to issue post cards in the world?
Answer :- Austria

123.Which country has the oldest National Flag still in use?
Answer :- Denmark

124. What is the name of the Merchant , in William Shakespeare's Merchant of Venice?
Answer :- Antonio

125.Which great German's record of most goals in a season did Lionel Messi recently overhaul?
Answer :- Gerhard Muller

126.What is the famous pen name of Hector Hugh Munro, the master of short stories?
Answer :- Saki

127.Which city in India is named after a queen whose real name was Bhagmati?
Answer :- Hyderabad

128.Who was the only courtier of Akbar to embrace the new religion ‘Din-i-illahi’?
Answer :- Birbal

129.Who is the first IIT graduate to become the Chief Minister of an Indian state?
Answer :- Manohar Parriker of Goa

130.Who is the first Marxist to become president of a Latin American country through open elections?
Answer :- Salvador Allende
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 6"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia