WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Degree Level Questions - 4

Releted Posts With this Label

Kerala PSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Expected Questions | PSC Degree Level Questions | KPSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Questions and Answers | Kerala PSC Degree Level Expected Questions and Answers | SSC Questions | Staff Selection Commission Questions and Answers | SSC Expected Questions
71. The study of life in outer space is called -------?
Answer :- Exobiology

72. Which ranges of the Himalayas are composed of ancient sedimentary & metamorphic rocks?
Answer :- Lesser Himalayas (Himachal)

73. The hillstations of Shimla, Mussourie, Nainital & Darjeeling belongs to which Himalayan range?
Answer :- Lesser Himalayas

74. What is the name of the shifting cultivation practised in the north eastern India?
Answer :- Jhumming

75. Which plateau is situated between the Western Ghat & Eastern Ghat?
Answer :- The Deccan Plateau

76. What is the name of the water body that divide the Andaman & Nicobar island groups?
Answer :- Ten degree Channel

77. Which is the only active volcano in India?
Answer :- Barren Island

78. Which soil type is most suited for the plantation of tea, coffee, spices and tropical fruits?
Answer :- Forest & Hill soils

79. Which is the standard meridian of India?
Answer :- 82 degree 30 minute East

80. Indian Standard Time is ahead of Greenwich Mean Time by -------?
Answer :- 5 hours & 30 minutes

81. What is the North-South distance of India?
Answer :- 3,214 KM

82. What is the East - West distance of India?
Answer :- 2,933 KM

83. What is India's total land area?
Answer :- 3.28 million sq. km

84. What percent of world's land surface area is covered by India?
Answer :- 2.4 percent

85. Which is the seventh largest country in the world?
Answer :- India

86. What is the total length of India's coastline?
Answer :- 7,517 km

87. Dehra Dun Valley is situated in which Himalayan range?
Answer :- Shivalik

88. Which mountain range runs in a northeast to southwest direction along the Thar Desert?
Answer :- The Aravalli Range

89. Which is considered as the oldest mountain range in India?
Answer :- The Aravalli

90. Which mountain range is situated between the Narmada & the Tapi rivers?
Answer :- The Satpura
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 4"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia