WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Degree Level Questions - 1

Releted Posts With this Label

Kerala PSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Expected Questions | PSC Degree Level Questions | KPSC Degree Level Questions | Kerala PSC Degree Level Questions and Answers | Kerala PSC Degree Level Expected Questions and Answers
1. Which is India's first dedicated multi-wavelength space observatory?
Answer :- Asrtosat

2. Who is the head of the Committee of administrators to run the Board of Control for Cricket in India, appointed by the Supreme Court?
Answer :- Vinod Rai

3. Which Indian state's traditional sports is Kambala?
Answer :- Karnataka


4. Which company is the first to get the payments bank licence from the Reserve Bank?
Answer :- Bharti Airtel

5. The General Anti Avoidance Rule (GAAR) will be effective from ------ -?
Answer :- 1 April 2017

6. Which Indian armed force's month long exercise was TROPEX?
Answer :- Navy

7. Who is appointed as the new Vice Chancellor of the Nalanda University?
Answer :- Dr. Vijay Bhatkar

8. Who is the head of the Union Sports Ministry's Target Olympic Podium Committee?
Answer :- Abhinav Bindra

9. The western coastal plain of India is an example for ------?
Answer :- Submerged coast

10. Karewa deposits are famous for the cultivation of -------?
Answer :- Saffron

11. Which is the most populous city of India as per 2011 census?
Answer :- Mumbai

12. Who said 'Give me blood, in turn I will give you freedom'?
Answer :- Subhash Chandra Bose

13. Who founded the Servants of India Society in 1905?
Answer :- Gopalkrishna Gokhale

14. Which Act empowered the British Government to arrest and imprison any person without trial?
Answer :- Rowlatt Act

15. Who won the Nobel Prize for literature in 2016?
Answer :- Bob Dylan

16. Water gas is the mixture of Hydrogen & ------?
Answer :- Carbon monoxide

17. What are the constituent elements of sugar?
Answer :- Carbon, Hydrogen and Oxygen

18. Name the Canadian geologist who invented kerosene?
Answer :- Abraham Pineo Gesner

19. Which gases are the constituents of the Ammonia gas?
Answer :- Nitrogen and hydrogen

20. As highly reactive and flammable, which metal is typically stored in mineral oil?
Answer :- Lithium

21. Which element is used for manufacturing computer chips, solar cells and transistors?
Answer :- Silicon
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Degree Level Questions - 1"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia