Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 011

Releted Posts With this Label

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
136.Who was also known as ‘Kumara Gurudevan’?
Answer :- Poikayil Yohannan

137.In which year Jagannatha Temple was founded at Thalassery by Sree Narayana Guru?
Answer :- 1908

138.The prompt explanation of which by Chattampi Swamikal was appreciated by Swami Vivekananda when the latter visited Kerala?
Answer :- Chinmudra

139.The foundation stone of which temple was laid by Annie Besant and was consecrated by Sree Narayana Guru?
Answer :- Sreekanteswara Temple, Kozhikode

140.Which is the second temple where Sree Narayana Guru installed mirror in place of idol?
Answer :- Ullala (Kottayam district) 141.Who authored ‘Divyakokilam’ as a tribute to Rabindranath Tagore?
Answer :- Kumaranasan

142.Which is regarded as the first work of Sree Narayana Guru?
Answer :- Gajendramoksham Vanchippatt

143.Who became a member of Travancore Dewaswam Board when Mannath Padmanabhan became its president?
Answer :- R.Shankar

144.Aggrieved by the death of Sree Chattampi Swamikal, who wrote a condolence poem namely ‘Samadhi Sapthakam’?
Answer :- Pandit Karuppan

145.Who called Kumaranasan ‘Viplavathinte Sukranakshatram’?
Answer :- Joseph Mundassery
Renaissance in Kerala E-Book
You can buy Renaissance in Kerala E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM from Us. In this book we included notes of Renaissance leaders like Sree Narayana Guru, Chattambi Swamikal, Ayyankali etc...and Also Include 300+ Previous PSC Questions and Expected Questions.
146.Who patronised ‘Sudharma Sooryodaya Sabha’ at Thevara?
Answer :- Pandit Karuppan

147.Whose childhood name was ‘Kumaru’?
Answer :- Kumaranasan

148.Who translated the dialogue between Tagore and Narayana Guru into Malayalam during Tagore’s visit to Sivagiri? Answer :- Kumaranasan

149.Who was the first secretary of Ananda Maha Sabha?
Answer :- Rama Panicker

150.The social reformer who was known as ‘Daivadasan’?
Answer :- Kuriakose Elias Chavara
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia