Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 019

Releted Posts With this Label

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
271.Swadeshabhimani K Ramakrishna Pillai was banished from Travancore for alleged charge of sedition, in the year:
Answer :- 1910

272.Veenapoovu, by Kumaranasan which marked the beginning of romanticism in Malayalam was published in ‘Mithavadhi’ in:
Answer :- 1907

273.The social reformer who wrote ‘Panchavadi’?
Answer :- CV Kunjuraman

274.Who established ‘Atmavidhyasangham’?
Answer :- Vagbhatananda

275.Who started ‘Deshabhimani’ from Kollam in 1915, which published till 1930?
Answer :- TK Madhavan 276.Who was the first president of Nair service Society formed in 1914 as ‘Nair Bhrithyajana Sangham’?
Answer :- K Kelappan

277.In connection with which event, Gandhiji visited Kerala for the second time, in 1925?
Answer :- Vaikom Satyagraha

278.‘Ente Jeevitha Katha’ is the autobiography of:
Answer :- AK Gopalan

279.‘Ente Jeevithasmaranakal’ is the autobiography of:
Answer :- Mannath Padmanabhan

280.The year of commencement of Vaikom Satyagraha, the first Satyagraha in India against untouchablity?
Answer :- 1924
Renaissance in Kerala E-Book
You can buy Renaissance in Kerala E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM from Us. In this book we included notes of Renaissance leaders like Sree Narayana Guru, Chattambi Swamikal, Ayyankali etc...and Also Include 300+ Previous PSC Questions and Expected Questions.
281.Who was instrumental in submitting a petition named ‘Ezhava Memorial’ in 1896 demanding appointments for Ezhavas in Govt services?
Answer :- Dr.Palpu

282.Who was the first signatory of Malayali Memorial?
Answer :- K.P.Sankara Menon

283.Who was declared as his successor by Sree Narayana Guru in 1925?
Answer :- Bodhananda 284.Kumarakodi is the final resting place of:
Answer :- Kumaranasan

285.Who organised interdining at Kozhikode and called it “Preethibhojanam”?
Answer :- Vagbhatananda
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia