Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 017

Releted Posts With this Label

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
241.Who passed away on the previous day of India becoming a republic?
Answer :-

242.“Whatever the religion, attire, language and such other things of human kind, as they belong to same caste (species) there is no
harm in interdining and intermarriage between them”-Sree Narayana Guru made this suggestion to:
Answer :- Sahodaran Ayyappan

243.Who led ‘Kallumala (Stone ornament) Agitation”?
Answer :- Ayyankali

244.In which year the Goverment of Travancore issued orders to open the approach roads to temples to all avarnas?
Answer :- 1928

245.Name the social reformed who had contacts with Sree Narayana Guru and Brahmananda Sivayogi:
Answer :- Vagbhatananda 246.Which agitation is also known as “Thonnooramand Lahala’?
Answer :- Oorutapalam revolt

247.In which year Mannath Padmanabhan was elected to the Travancore Legislative Assembly?
Answer :- 1949

248.Name the leaders of renaissance of Kerala who kept a warm relationship throughout their life from the beginning of their friendship?
Answer :- Sree Narayana Guru and Chattampi Swamikal

249.Name the organisation jointly launched by Mannath Padmanabhan and R.Sankar:
Answer :- Hindu Maha Mandalam

250.From where the Begging March of V.T.Bhatathirippad was started?
Answer :- Thrissur
Renaissance in Kerala E-Book
You can buy Renaissance in Kerala E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM from Us. In this book we included notes of Renaissance leaders like Sree Narayana Guru, Chattambi Swamikal, Ayyankali etc...and Also Include 300+ Previous PSC Questions and Expected Questions.
251.Who said “No caste, no religion, no god for man”:
Answer :- Sahodaran Ayyappan

252. “The people who form the Ezhava samajam and Nair samajam are themselves proclaiming that they are non-Brahmins and are of backward class, thereby destroying their eminence and unity”-Who said this?
Answer :- Brahmananda Sivayogi

253.In which district was the Perinad strike held?
Answer :- Kollam 254.In order to provide opportunity of education for poor children, what was organized by V.T.Bhatathirippad ?
Answer :- Begging March (Yachana Yatra)

255.Who was the Chief Minister when the Government of Kerala decided to return the press that had been confiscated in 1910 to the descendants of Vakkom Maulavi, in 1957?
Answer :- E.M.S.Namboothirippad
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia