Kerala PSC Latest UpdatesClick Here

Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 004

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
46. “Organize and strengthen, Educate and Enlighten” are the words of:
Answer :- Sree Narayana Guru

47. Sree Narayana Guru made his first visit to Sri Lanka in:
Answer :- 1918

48. Who undertook a studentship in poetry under Manamboor Govindan Asan?
Answer :- Kumaranasan

49. Narayana Guru’s second visit to Sri Lanka was in:
Answer :- 1926 50. ‘Sanmarga Pradeepa Sabha’ at Kumbalam was patronised by:
Answer :- Pandit Karuppan

51. Sree Narayana Guru visited the Satyagrahis at Vaikkom in:
Answer :- 1924

52. In which year Thycaud Ayya passed away ?
Answer :- 1909

53. The founder of ‘Travancore Ezhava Sabha’:
Answer :- Dr.Palpu

54. Who was instrumental in the establishment of “Muslim Aikya Sangham”, a united Muslim forum for all the Muslims of the Travancore, Cochin and Malabar regions?
Answer :- Vakkom Maulavi

55. The founder of ‘Samathwa Samajam”:
Answer :- Ayya Vaikundar
Renaissance in Kerala E-Book
You can buy Renaissance in Kerala E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM from Us. In this book we included notes of Renaissance leaders like Sree Narayana Guru, Chattambi Swamikal, Ayyankali etc...and Also Include 300+ Previous PSC Questions and Expected Questions.
56. In which year Samastha Kerala Sahodara Sammelanam was held at Aluva?
Answer :- 1921

57. Which community was profoundly influenced by the ideals of Chattampi Swamikal ?
Answer :- Nair

58. Which organisation showed profound adherence to the principles enshrined by Chattampi Swamikal?
Answer :- Nair Service Society 59. Who was deputed by Sree Narayana Guru in Sree Lanka to supervise the activities there?
Answer :- Swami Satyavratha

60. The social reformer whose mother’s name was Kuttiyamma?
Answer :- Sree Narayana Guru
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Next Post »
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top