.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS

Monday, 16 January 2017

Questions from SCERT Text Book - 01

Kerala PSC Malayalam Note | Kerala PSC Malayalam Note PDF | Kerala PSC Malayalam GK Note | Kerala PSC Malayalam GK Note PDF | PSC Malayalam Questions and Answers | Kerala PSC Malayalam Questions and Answers | KPSC Malayalam Questions and Answers | Malayalam GK Questions for PSC Exam | Malayalam Expected Questions for PSC Exam | Malayalam GK Questions for Kerala PSC Exam | Malayalam Expected Questions for Kerala PSC Exam | LDC Malayalam Questions | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servent Malayalam Questions | Lower Division Clerk Malayalam Questions | PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions | Kerala PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | Kerala PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions |
-------------------------
1. ലോകത്തിലെ ആദ്യത്തെ ഔദ്യോഗിക നാണയം?
Answer :- ലിഡിയയിലെ ഇലക്ട്രോ സ്റ്റാറ്റർ

2. ഡാറിക് ഏത് രാജ്യത്തെ പുരാതന നാണയമാണ്?
Answer :- പേർഷ്യ

3. ഔൾ ഏത് രാജ്യത്തെ പുരാതന നാണയമാണ്?
Answer :- ആതൻസ്

4. ഇന്ത്യയുടെ നാണയങ്ങളിൽ നിന്നും 'നയ' എന്ന വിശേഷണം ഒഴിവാക്കിയ വർഷം ?
Answer :- 1964

5. സ്വതന്ത്ര്യ ഇന്ത്യയിൽ നാണയ നിയമം നിലവിൽ വന്ന വർഷം ?
Answer :- 1955

6. മൗണ്ട് ബാറ്റൺ ഇന്ത്യയുടെ വൈസ്രോയിയായി ചുമതലയേറ്റ വർഷം ?
Answer :-  1947

7. ചിറ്റഗോഗ്‌ ആയുധപ്പുര ആക്രമണം ആരുടെ നേതൃത്വത്തിൽ ആയിരുന്നു നടത്തിയത്?
Answer :- സൂര്യ സെൻ

8. ചിറ്റഗോങ് ആയുധപ്പുര ആക്രമണം നടന്നത് എന്നാണ്?
Answer :- 1930 ഏപ്രിൽ 18

9. 1913-ൽ ഗദ്ദാർ പാർട്ടി രൂപവത്കരിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ലാലാ ഹാർദയാൽ

10. കാക്കോരി ഗൂഡാലോചന കേസ് ആരുടെ നേതൃത്വത്തിൽ ആയിരുന്നു?
Answer :- രാം പ്രസാദ് ബിസ്മിൽ 

No comments:

Post a Comment