Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions - 07

Releted Posts With this Label

PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Expected Questions from Social Welfare Schemes | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | PSC Social Welfare Schemes and Measures | Kerala PSC Social Welfare Schemes and Measures | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | Social Welfare Schemes and Measures Note | Social Welfare Schemes Questions | Social Welfare Schemes and Measures Study Note | Social Welfare Schemes and Measures Notes Free Download | PSC Social Welfare Schemes and Measures Exam Questions |
71. Which is the ward level organ of the Kudumbasbree?
Answer :- Area Development Society (ADS)

72. Which is the Grams Panchayat level organ of the Kudumbashree? 
Answer :- Community Development Society (CDS)
73. What is the name of Kudumbashree's destitute identification & rehabilitation project?
Answer :- Ashraya

74. What is the name of entrepreneur groups formed under Kudumbashree for the municipal solid waste management? 
Answer :- Thelima

75. What is the name of the Children's Neighbourhood Groups? 
Answer :- Balasabhas

76. Which is the portal launched exclusively for women to participate in active discussions on various issues related to them?
Answer :- SreeSakthi Portal

77. Which is the 24 hours working Gender Help Desk of Kudumbashree?
Answer :- SNEHITHA

78. Which financial institution is actively supporting the Kudumbashree project?
Answer :- NABARD

79. The Ministry of Rural Development launched the National Rural Livelihoods Mission (NRLM) in which year?
Answer :- June 2011

80. What is the flagship name of the National Rural Livelihoods Mission?
Answer :- Aajeevika

81. Which is the main funding agency of the NRLM?
Answer :- The World Bank

82. Which social welfare project aims at harnessing the innate capabilities of the poor & complements them with capacities to participate in the growing economy of the country?
Answer :- NRLM

83. Which programme is the restructured version of the Swarna Jayanti Gram Swarozgar Yojana (SGSY)?
Answer :- NRLM
84 Universal social mobilization, financial inclusion & livelihoods enhancement are the three major pillars of _____?
Answer :- NRLM

85. Which Prime Minister of India launched the National Rural Health Mission (NRHM) in April 2005?
Answer :- Mamnohan Singh

86. What is the full form of the cornminty health volunteers ASHA? 
Answer :-  Accredited Social Health Activists

87.  In which financial year was the Pradhan Manthri Adharsh Gram Yojana (PMAGY) launched?
Answer :- 2009-10

88. In which year was the National Food for Work Programme (NFFWP) launched?
Answer :- 14 November 2004

89. Which programme was started by the Govt. of India with the objective of providing economic security to the rural women & to encourage the saving habit among them?
Answer :- Mahila Samridhi Yojana (MSY)

90. In which year was the MSY project launched?
Answer :- 2 October 1993
MORE SOCIAL WELFARE SCHEME QUESTIONS
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia