Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions - 06

Releted Posts With this Label

PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Expected Questions from Social Welfare Schemes | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | PSC Social Welfare Schemes and Measures | Kerala PSC Social Welfare Schemes and Measures | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | Social Welfare Schemes and Measures Note | Social Welfare Schemes Questions | Social Welfare Schemes and Measures Study Note | Social Welfare Schemes and Measures Notes Free Download | PSC Social Welfare Schemes and Measures Exam Questions | 51. Janasree Bima Yojana has been merged into Aam Admi Bima Yojana on?
Answer :- 1 January 2013

52. Sukanya Samridhi Account can be opened from ?
Answer :- Post Office and Public Sector

53. PMRY പദ്ധതി വിഹിതം പൂര്‍ണമായും വഹിക്കുന്നത്?
Answer :- Central govt

54. National maternity benefit scheme (NMBS) nte പരിഷ്കൃത രൂപമാണ്?
Answer :- ജനനി സുരക്ഷാ യോജന

55. Atal Pension Yojana launched in?
Answer :- 9 May 2015

56. Nirmal bharat Abhiyan brand ambassador?
Answer :- Vidhya Balan

57. icds start chayitha year Yennanu?
Answer :- 1975 octover 2

58. അഡൽ പെൻഷൻ യോജനയുടെ പെൻഷൻ സ്കീം തുടങ്ങാന്‍ വേണ്ട മിനിമം & മാക്സിമം വയസ്സ് എത്ര? ??
Answer :- 18 -40

59. CAPART filull form....
Answer :- council for advancement of peoples action and rural technology and it started in1986

60. Rajiv Gandhi Scheme for Empowerment of Adolescent Girls (RGSEAG) Sabla is a centrally sponsored program of Government of Indiainitiated on April 1, 2011 under which Ministry?
Answer :- Ministry of Women and Child Development

61. The total villages adopted under sansad adarsh gram yojana(SAGY)
Answer :- 679

62. In which year the Government 1 of Kerala launched Kudumbashree?
Answer :- 1998 May 17

63. Which Prime Minister of India Inaugurated the Kudumbashree project at Malappuram?
Answer :- Atal Bihari Vajpayee

64. What is the ultimate goal of the Kudumbashree Programme?
Answer :- Eradication of poverty

65.  Which is the largest women empowering project in India?
Answer :- Kudumbashree

66.The Kudumbashree project aimed to wipe out the absolute poverty in the State within _____ years?
Answer :- 10 years

67. Which are the three critical components of the Kudumbashree project?
Answer :- Micro credit, Entrepreneurship  & Empowerment

68. Which empowerment project was formally registered as the 'State Poverty Eradication Mission (SPEM)'?
Answer :- Kudumbashree

69. Who is the chairman of the governing body of Kudumbashree?
Answer :- State Minister of LSG

70. Which are the grassroots of Kudumbashree project?
Answer :- Neighbourhood Goups (NHGs)
MORE SOCIAL WELFARE SCHEME QUESTIONS
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia