Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 001

Releted Posts With this Label


Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

1. In which year AK Gopalan led ‘starvatiom march’ from Kannur to Madras with 32 followers?
Answer :- 1936

2. In which year an agricultural and industrial fair was organised under the initiative of Sree Narayana Guru at Kollam?
Answer :- 1905

3. In which year Sree Narayana Guru and Kumaranasan met for the first time?
Answer :- 1891

4. The temple where Sree Narayana Guru met Chattampi Swamikal for the first time?
Answer :- Aniyoor

5. The film ‘Yugapurushan’ depicts the life of:
Answer :- Srinarayana Guru

Renaissance in Kerala E-Book
You can buy Renaissance in Kerala E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM from Us. In this book we included notes of Renaissance leaders like Sree Narayana Guru, Chattambi Swamikal, Ayyankali etc...and Also Include 300+ Previous PSC Questions and Expected Questions.
6. Who directed the film ‘Yugapurushan’?
Answer :- R.Sukumaran

7. The year in which Sree Narayana Guru gave the message ‘One caste, one religion, one god for man’ at a conference held at ‘Adwaithasramam’, Aluva:
Answer :- 1924

8. Rabindranath Tagore visited Sree Narayana Guru at Sivagiri in:
Answer :- 1922

9. Headquarters of Nair Service Society is at:
Answer :- Perunna

10. Vakkom Maulavi started ‘Swadeshabhimani’ in:
Answer :- 1905
11. Who played a key role along with M Govindan in the publication of Vivekodayam which started publication in 1904 as the mouth piece of the SNDP Yogam?
Answer :- Kumaranasan

12. For the installation of idol in which temple, Sree Narayana Guru reached there with Chattampi Swamikal?
Answer :- Poothotta Sree Vallabheswara Temple

13. For which community Sree Narayana Guru consecrated Thiruppatheeswara Temple at Mangalore?
Answer :- Billava
14. The headquarters of SNDP Yogam:
Answer :- Kollam

15. Who was the volunteer captain of Guruvayur Sathyagraha:
Answer :- A.K.Gopalan
Renaissance in Kerala
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 001
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 002
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 003
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 004
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 005
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 006
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 007
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 008
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 009
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 010
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 011
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 012
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 013
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 014
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 015
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 016
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 017
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 018
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 019
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 020
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 021
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 022
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 023
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 024
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 025
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 026
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 027
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 028
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 029
Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 030
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia