WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Renaissance in Kerala 600 Questions - 002

Releted Posts With this Label

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
16. Who led the ‘Liberation Struggle’?
Answer :- Mannath Padmanabhan

17. Whose ancestral home was ‘Vayalvaram Veedu’ ?
Answer :- Sree Narayana Guru

18. Who took initiative to file a counter memorial in favour of Brahmins, against the Malayali Memorial?
Answer :- Chenkotta Ramayyar

19. Who was the official editor of ‘Vivekodayam’ when it was started in 1904?
Answer :- M.Govindan 20. Yogakshemasabha aimed at the welfare of ____.
Answer :- Brahmins

21. In which year Yogakshemasabha was founded?
Answer :- 1908

22. Who was a disciple of Kollur Krishna Pillai and Pettayil Raman Pillai Asan?
Answer :- Chattampi Swamikal

23. Whose sisters were Kochu, Thevi and Matha?
Answer :- Sree Narayana Guru

24. At which place Sree Narayana Guru installed the idol of Subramanya for the first time?
Answer :- Vakkom
Renaissance in Kerala E-Book
You can buy Renaissance in Kerala E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM from Us. In this book we included notes of Renaissance leaders like Sree Narayana Guru, Chattambi Swamikal, Ayyankali etc...and Also Include 300+ Previous PSC Questions and Expected Questions.
25. Which temple consecrated by Sree Narayana Guru is also called Velayudhan Nada?
Answer :- Vakkom Subramanya Swami Temple

26. Kerala Yuktivadi Sangham was established at Thrissur in:
Answer :- 1964

27. Who was the first president of Kerala Yuktivadi Sangham?
Answer :- M.C.Josheph 28. Which organisation encouraged ‘Misrabhojanam’ to annihilate the evils of caste system?
Answer :- Sahodara Sangham

29. Who was called ‘Vaikom Veerar?
Answer :- E.V.Ramaswami Naicker

30. Which Satyagraha was conducted after independence?
Answer :- Paliyam Satyagraha
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia