Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Malayalam Current Affairs Question 12 January 2017

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........
1. വൈക്കം - തവണക്കടവ് പ്രദേശങ്ങളെ ബന്ധിപ്പിച്ച് വേമ്പനാട്ട് കായലിൽ സർവീസ് ആരംഭിച്ച ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ സോളാർ ബോട്ട്?
Answer :- ആദിത്യ (മുഖ്യമന്ത്രി പിണറായി വിജയനാണ് സർവീസ് ഉദ്‌ഘാടനം ചെയ്തത്)

2. തപാൽ വകുപ്പ് ആരംഭിക്കുന്ന പേയ്‌മെന്റ്സ് ബാങ്കുമായി യോജിച്ചു പ്രവർത്തിക്കാൻ കരാർ ഒപ്പിട്ട ആദ്യ ധനകാര്യ സ്ഥാപനം?
Answer :-ബാർക്ലേയ്‌സ് ബാങ്ക് (ബ്രിട്ടൻ)

3. ഇന്ത്യൻ നാവികസേന അടുത്തിടെ മുംബൈയിൽ നീറ്റിലിറക്കിയ, ഫ്രാൻസിന്റെ സഹായത്തോടെ നിർമിച്ച ഇന്ത്യയുടെ രണ്ടാമത്തെ സ്‌കോർപീൻ ക്ലാസ് സബ്‌മറൈൻ?
Answer :- INS Khanderi

4. സ്വകാര്യ പങ്കാളിത്തത്തോടെ നിർമിച്ച മലബാറിലെ ആദ്യ ചെറുകിട ജലവൈദ്യത പദ്ധതി ?
Answer :-  പതങ്കയം പദ്ധതി (കോഴിക്കോട്) (ചാലിയാറിന്റെ പോഷകനദിയായ ഇരുവഞ്ഞിപ്പുഴയിലാണ് പദ്ധതി സ്ഥിതിചെയ്യുന്നത്)

5. ഈ വർഷത്തെ വണ്ടര്‍ലാ പരിസ്ഥിതി ഊര്‍ജ സംരക്ഷണ അവാര്‍ഡ് ലഭിച്ച കേരളത്തിലെ വിദ്യാലയം?
Answer :- പട്ടം സെന്റ് മേരീസ് ഹയര്‍ സെക്കന്‍ഡറി സ്‌കൂൾ (തിരുവനന്തപുരം)
Renaissance in Kerala E-Book
You can buy Renaissance in Kerala E-Book prepared by WWW.KERALAPSCHELPER.COM from Us. In this book we included notes of Renaissance leaders like Sree Narayana Guru, Chattambi Swamikal, Ayyankali etc...and Also Include 300+ Previous PSC Questions and Expected Questions.
6. ബാങ്ക് ഉപഭോക്താക്കൾക്ക് പിൻ നമ്പറിന് പകരം അവരുടെ ശബ്ദം ഉപയോഗിച്ച് അക്കൗണ്ട് ഉപയോഗിക്കാവുന്ന സംവിധാനം ആരംഭിച്ച ബാങ്ക്?
Answer :- സിറ്റി ബാങ്ക്

7. ബ്ലോക്ക് ചെയിൻ സംവിധാനം ആരംഭിച്ച മൂന്നാമത്തെ ബാങ്ക്?
Answer :- ആക്സിസ് ബാങ്ക്

8. സമ്പൂർണ മദ്യനിരോധനത്തെക്കുറിച്ച് ജനങ്ങളെ ബോധവൽക്കരിക്കുക എന്ന ലക്ഷ്യത്തോടെ 11,292 കിലോമീറ്റർ ദൈർഘ്യമുള്ള ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ മനുഷ്യച്ചങ്ങല സംഘടിപ്പിക്കുന്ന സംസ്ഥാനം?
Answer :-  ബീഹാർ

9. എയർപോർടട്ടിൽ മികച്ച സേവനം ലഭ്യമാക്കുക എന്ന ലക്ഷ്യത്തോടെ Digital Platform സംവിധാനമായ 'Arc' നടപ്പിലാക്കിയ ലോകത്തിലെ ആദ്യ എയർപോർട്ട്?
Answer :- ഇന്ദിരാഗാന്ധി ഇൻറർനാഷണൽ എയർപോർട്ട്, ന്യുഡൽഹി

10. അടുത്തിടെ ഇന്ത്യ 683 കോടി രൂപയുടെ ധനസഹായം നൽകിയ രാജ്യം?
Answer :- കെനിയ
JANUARY 2017
Kerala PSC Current Affairs Questions Related with JANUARY 2017 CLICK HERE |---- | Current Affairs JANUARY 2017,Current Affairs JANUARY ,PSC Current Affairs JANUARY 2017,Current affairs Quiz JANUARY 2017 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2017 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia