Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 479

Releted Posts With this Label

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examinations...

2391. The Comptroller and Auditor General submits the report to ....?
Answer :- The President of India

2392. The allocation of revenues between the Union and State Governments is done by ....?
Answer :- Finance Commission of India

2393. Parkinson's Disease affects which part of the body? Answer :- Nervous System

2394. Which part of the brain controlls voluntary actions in the body?
Answer :- Cerebrum

2395. Electroencephalography is done to to study the activities in which part of the body?
Answer :- Brain

2396. About 95 per cent of the absorption of nutrients in the human body occurs at ..?
Answer :- Small Intestine

2397. Electricity is a subject in which List of the Constitution?
Answer :- Concurrent List

2398. What is the amount of power consumed by a zero watt lamp?
Answer :- 10 Watt

2399. Which sector accounts for about 57 percent of the Indian GDP? Answer :- Service Sector

2400. Which organisation calculates the national income of the country?
Answer :- Central Statistical Organisation

2401. Who was the first to calculate the national income of India?
Answer :- Dadabhai Naoroji

2402. Who is known as 'the Father of Indian Economics'?
Answer :- Dadabhai Naoroji

2403. Who is known as 'the Father of Indian Economic Reforms'? Answer :- P.V. Narasimha Rao

2404. What is India's major import item?
Answer :- Petroleum

2405. In which year was the Reserve Bank of India nationalised?
Answer :- January 1, 1949

2406. How many banks were nationalised in 1969?
Answer :- 14

2407. As part of the second phase of bank nationalisation, how many banks were nationalised in 1980?
Answer :- 6

2408. Who was the Prime Minister of India at the time of bank nationalisations?
Answer :- Indira Gandhi

2409. In which year was the Imperial Bank of India nationalised and renamed as State Bank of India? Answer :- July 1, 1955

2410. In which year was the Life Insurance sector of India nationalised?
Answer :- January 19, 1956

2411. In which year was the Life Insurance Corporation of India was founded?
Answer :- September 1, 1956
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia