WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Examination Expected Questions - 481

Releted Posts With this Label

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
-----------------

2421. Who was appointed United Nations Women's Advocate for Gender Equality & Women's Empowerment in India?
Answer :- Aiswarya Dhanush 2422. Which scheme was launched on 1 May 2015 replacing the Bachat Lamp Yojana?
Answer :- The UJALA Scheme

2423. Who was appointed as the honorary commandant & brand ambassador of CRPF?
Answer :- P. V. Sindhu

2424. Which is the largest central armed police force in India?
Answer :-CRPF

2425. Which Indian wrestler's 2012 London Olympics bronze medal has been upgraded to silver? Answer :- Yogeshwar Dutt

2426. The Madhukar Gupta Committee is related to the protection of Indian border with which country?
Answer :- Pakistan

2427. Who is the winner of the 2015 Saraswati Samman?
Answer :- Padma Sachdev

2428. August 29, National Sports Day is the birth anniversary of which legendary hockey player?
Answer :- Dhyan Chand 2429. Which planet is probed by NASA's Juno mission?
Answer :- Jupiter

2430. Which is the umbrella organisation for all retail payments systems in India?
Answer :- National Payments Corporation of India (NPCI)

2431. What is the rank of India as per the 2016 World Risk Index?
Answer :- 77

2432. Where is the world's largest protected marine reserve area named Papahanaumokuakea Marine National Monument situated?
Answer :- Hawaii (USA) 2433. Who won the first IEI-IEEE Award for Engineering Excellence-15?
Answer : - G. Satheesh Reddy

2434. Who won the UEFA Best Player in Europe award for the year 2015-16?
Answer :- Cristiano Ronaldo 2435. Where was South India's first Children's Court inaugurated in August 2016?
Answer :- Hyderabad
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia