.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Sunday, 1 January 2017

Kerala PSC Examination Expected Questions - 478

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |  Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers.In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examinations........

2371. Which country's national animal is zebra?
Answer :- Botswana

2372. Leonardo da Vinci Airport is situated at ------?
Answer :- Rome (Italy)

2372. National Sports Day is observed on ....? Answer :- August 29

2373. 'Gold Coast' was the older name of .....?
Answer :- Ghana

2374. Mau Mau Rebellion is associated with the independent movement of which country?
Answer :- Kenya

2375. 'Guernica' is the famous painting by -------?
Answer :- Pablo Picasso

2376. The Manometer measures ...?
Answer :- Pressure of gases

2377. Veer Savarkar Airport is situated at ...? Answer :- Port Blair

2378. Which pigment gives red and blue colors to flowers?
Answer :- Anthocyanin

2379. Hibiscus is the national flower of ....?
Answer :- South Korea and Malaysia

2380. Which country other than India celebrates January 26 as National Day?
Answer :- Australia

2381. Which planets are known as 'inferior planets'?
Answer :- Mercury & Venus

2382. Who was the author of 'On the Revolutions of the Heavenly Bodies'? Answer :- Copernicus

2383. What is the speed of the rotation of Earth at the Equator?
Answer :- 1,600 Km/Hour

2384. The Summer Solstice occurs on --------?
Answer :- June-21

2385. Who was the first woman and also the first Indian to be appointed to the prestigious post of United Nations Civilian Police Adviser?
Answer :- Kiran Bedi

2386. Who was the first member of Lok Sabha to be expelled under the Anti defection law in 1998?
Answer :- Lalduhoma

2387. Astraphobia is the fear of ....?
Answer :- Lightning and Thunder

2388. Who invented electric motor? Answer :- Michael Faraday

2389. Who is known as the second law officer in India?
Answer :- Solicitor General of India

2390. Who was the first Attorney General of India?
Answer :- M.C. Setalvad