Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 471

Releted Posts With this Label

 | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
--------------------------------
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examination and other PSC Examination and also in LP School Assistant and UP School Assistant.

1. Who is the first elected President of Myanmar?
Answer :- Htin Kyaw

2. Where was the Fourth World Congress of Biosphere Reserves held in March, 2016?
Answer :- Lima (Peru)

3. Which is the first Pakistani Province to adopt the Hindu Marriage Bill by allowing the minority community to register their marriages?
Answer :- Sindh

4. Who is the champion of the Australian Open-2016 in the women's singles category?
Answer :- Angelique Kerber

5. Which veteran wildlife film maker was conferred the V Shantaram Life Time Achievement Award in 2016?
Answer :- Naresh Bedi

6. Who was appointed as the Chief Commissioner for Persons with Disabilities?
Answer :- Dr Kamlesh Kumar Pandey

7. Which countries were elected to the Non-Permanent members of the UN Security Council in July 2016?
Answer :- Ethiopia, Bolivia, Sweden & Kazakhstan

8. Which is the first river island district of India?
Answer :- Majuli (Assam)

9. Which country inaugurated the world's first electric road?
Answer :- Sweden

10. Which state government has launched the Sakhi-One Stop Centre to help women in distress?
Answer :- Nagaland

11. Which State Govt. has launched the Rapid Rural Police Response System to ensure prompt & effective police response in villages?
Answer :- Punjab

12. Which country associated with India in developing the medium range missile of MR-SAM?
Answer :- Israel

13. The National Statistics Day is observed on -------?
Answer :- June-29

14. Which is the anti-diabetic Ayurvedic drug launched by the CSIR?
Answer :- BGR-34

15. Which programme was launched on 1st April 1989 by merging the National Rural Employment Programme & the Rural Landless Employment Guarantee Programme?
Answer :-  Jawahar Rozgar Yojana
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia