.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS

Friday, 9 December 2016

Kerala PSC Expected Science Questions - 05 (LDC/LP/UP Spl)

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
--------------------------------
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Indian Economy. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examination and other PSC Examination and also in LP School Assistant and UP School Assistant.
81. അണുസംഖ്യ 100 ആയ മൂലകം?

Answer :- ഫെർമിയം

82. നാല് കാലുകളുടെയും മുട്ടുകൾ ഒരു പോലെ മടക്കാൻ കഴിയുന്ന മൃഗം?
Answer :- ആന

83. അന്തരീക്ഷത്തിൽ നൈട്രജൻറെ വ്യാപ്തം?
Answer :- 78%

84. ഒരു പൗണ്ട് എത്ര കിലോഗ്രാം?
Answer :- 0.454

85. കൈകാലുകളിലെ ആകെ അസ്ഥികൾ?
Answer :- 126

86. കൈതച്ചക്കയിൽ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന എസ്റ്റർ ?
Answer :- ഈഥയിൻ ബ്യുട്ടിറേറ്റ്

87. ഒരു അർദ്ധവൃത്തം എത്ര ഡിഗ്രിയാണ്?
Answer :- 180

88. ഒരു ഔൺസ് എത്ര ഗ്രാം?
Answer :- 28.35

89. മദ്യ ദുരിതത്തിന് കാരണമാകുന്നത്?
Answer :- മീഥയിൽ ആൽക്കഹോൾ

90. ആധുനിക രസതന്ത്രത്തിൻറെ പിതാവ്?
Answer :- ആന്റോണ് ലാവോസിയർ

91. നാവികരുടെ പ്ലേഗ് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- സ്കർവി

92. നിവർന്നു നിൽക്കാൻ കഴിയുന്ന പക്ഷി?
Answer :- പെൻഗ്വിൻ

93. ചന്ദ്രയാത്ര കഴിഞ്ഞു നീൽ ആംസ്ട്രോങും കൂട്ടരും തിരികെ ഇറങ്ങിയ സമുദ്രം?
Answer :- പസഫിക് സമുദ്രം


94. ചുവപ്പ്, പച്ച നിറങ്ങൾ ചേർന്നാൽ കിട്ടുന്ന നിറം?
Answer :- മഞ്ഞ

95. ചിക്കുൻ ഗുനിയ പരത്തുന്നത്?
Answer :- ഈഡിസ് കൊതുകുകൾ

96. ചിറകുകളില്ലാത്ത ഷഡ്പദം?
Answer :- മൂട്ട

97. ചുവന്ന ത്രികോണം എന്തിൻറെ ചിഹ്നമാണ്?
Answer :- കുടുംബാസൂത്രണം


98. ചുവന്ന രക്താണുക്കൾ എവിടെയാണ് രൂപം കൊള്ളുന്നത്?
Answer :- അസ്ഥിമജ്ജയിൽ

99. ചുവന്ന രക്താണുക്കൾ കൂടുതൽ ഉണ്ടാകുന്ന അവസ്ഥ?
Answer :- പോളിസൈത്തീമിയ

100. ആൽക്കഹോളിലെ ഘടകങ്ങൾ?
Answer :- കാർബൺ, ഹൈഡ്രജൻ, ഓക്സിജൻ