Daily Current Affirs

English GK

Archive

Kilicheppu

Words to PSC

Previous QP PDF

Friday, 30 December 2016

Kerala PSC Examination Expected Questions - 476

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers .In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examinations.....

2336. Life Insurance Corporation (LIC) was established in the year ...?
Answer :- 1956 September 1

2337. Who chairs the joint sitting of the Parliament?
Answer :- Lok Sabha Speaker

2338. Abhay Ghat is the resting place of ...? Answer :- Morarji Desai

2339. The 52nd Constitutional amendment deals with ...?
Answer :- Anti-defection Law (1985)

2340. Which was the religious system founded by Akbar?
Answer :- Din Ilahi

2341. English East India Company was founded in the year ...?
Answer :- 1600 2342. Indian National Congress passed Quit India resolution on ...?
Answer :- 1942 August 8

2343. Children's Film Society was founded in the year ...?
Answer :- 1955 (Mumbai)

2344. National Library is situated at ...?
Answer :- Kolkatta

2345. The one and only classical dance form of north India is ...? Answer :- Kathak

2346. Which musical instrument is used in both Karnatic and Hindustani?
Answer :- Thamburu

2347. The first ruler to issue coins in the name of 'Rupiya' was ...?
Answer :- Shershah Suri

2348. The first nuclear research reactor in India ...?
Answer :- Apsara

2349. What is known as the 'Magnacarta of English Eduacation in India '?
Answer :- Wood's Despatch of 1854 2350. National Education Day is observed on ...?
Answer :- November 11 ( birthday of Maulana Abul Kalam Azad, India's first education minister)
Advertise Here
Advertise Here