.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Wednesday, 28 December 2016

Kerala PSC Examination Expected Questions - 474

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
--------------------------------
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examinations..

2306. Which is the hardest natural substance? Answer :- Diamond

2307. Which type of clouds are closest to the Earth's surface?
Answer :- Stratus Clouds

2308. Anemometer measures .......?
Answer :- Wind speed

2309. The largest canyon in the Solar System, the Valles Marineris is situated in which planet? Answer :- Mars

2310. Which city hosted the Shanghai Co-operation Organization summit 2016?
Answer :- Tashkent (Uzbekistan)

2311. Which state granted minority status to the Jews in 2016?
Answer :- Maharashtra

2312. As per the 2016 World Investment Report, what is India's rank in Foreign Direct Investment inflows? Answer :- 10th

2313. In which country is the Kaladan Multimodal Transit Transport Project is constructed?
Answer :- Myanmar

2314. Which Indian movie won the best film award at the 19th Shanghai International Film Festival?
Answer :- Thithi (Kannada)

2315. Who is the first female mayor of Rome? Answer :- Virginia Raggi

2316. The International Astronomical Union has named a crator on Mars after which earthquake hit village in Nepal?
Answer :- Langtang

2317. What was the theme of the International Yoga Day-2016?
Answer :- Connect the Youth

2318. Which is the most powerful supercomputer system in the world?
Answer :- Sunway-TaihuLight (China) 2319. The use of which food additive was banned by the Union Government as it is carcinogenic?
Answer :- Potassium bromate

2320. Which is the first Indian state to provide free treatment to confined cases of Hepatitis-C?
Answer :- Punjab