WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Examination Expected Questions - 473

Releted Posts With this Label

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
--------------------------------
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers.In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examinations..... 2291. Who was the first President of USA to visit India in his official capacity?
Answer :- Eisenhover

2292. 'The Bard of Avon' was the nickname of ------?
Answer :- William Shakespeare 2293. Who was the first Indian President to die in harness?
Answer :- Zakir Hussain

2294. The study of old age, its phenomena, & disease is known as ---?
Answer :- Gerontology

2295. Who compiled Adi Granth?
Answer :- Guru Arjun Dev

2296. Name the famous book Megasthenese in which a great of deal is written about our country and people? Answer :- Indica

2297. A famous Chinese Buddhist pilgrim who came to India has left in his 'Travels or Records of Western Lands', comprising twelve books, a detailed account of all that he observed during his long journey through India. Who was this traveller?
Answer :- Hiuen Tsang

2298. A Persian traveller arrived in India in 1017 and became the most important interpreter of Indian science to the Islamic World. He is given the title 'Founder of Indology'. He was an impartial writer on custom and creeds of various nations, and was given the title 'al-Ustad' for his remarkable description of early 11th century India. Name this foreign traveller?
Answer :- Al-Biruni

2299. Which foreign traveller became the chief judge of Delhi, served in the courts of of the king of Kozhikode, married into the royal family of the Maldives and went on a pilgrimage to Adam's Peak in Ceylon? Answer :- Ibn Battuta

2300. The final resting place of the person known as the 'Maker of Modern India' is at the Arnos Vale Cemetery in Bristol, England. Whose tomb is this?
Answer :- Rajaram Mohan Roy

2301. Which English traveller is widely known as 'England's Pioneer to India '?
Answer :- Ralph Fitch

2302. Name the agency responsible for the development of technology for use by the military in India?
Answer :- Defence Research & Development Organisation 2303. What is the name of the multi role helicopter manufactured by HAL, for the use of Indian Armed Forces?
Answer :- Dhruv

2304. The Government of India launched the Integrated Guided Missile Development Program in the year ------?
Answer :- 1983

2305. Which is observed as the National Voters's Day?
Answer :- January 25
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia