Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Departmental Examination Expected Questions - 01

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com is presenting a Expected Questions with answers for Preparing Department Examination Conducted by Kerala Public Service Commission. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the Previous Departmental Examination.
---------Treasury Codes------- 
1. The cash book of a treasury is maintained by the following
(a) Treasury officer and the treasurer
(b) Head accountant and the treasurer
(c) Assistant treasury officer of head accountant
(d) Treasury officer and the Assistant treasury officer
Ans:(b)

2. Minimum running balance of a treasury savings bank account

(a) Rs. 10
(b) Rs. 1000
(c) Rs. 500
(d) Rs. 100
Ans: (c)

3. All transactions from and to a currency chest of a banking treasury shall be effected
(a) By treasury director
(b) Treasury Directorate
(c) By the bank
(d) By the accountant general
Ans: (c)

4. The period of preservation of register of power of attorney, succession certificate etc is-
(a) 6 yrs
(b) 10 yrs
(c) 20 yrs
(d) Should not be destroyed
Ans: (d)

5. The accounts maintained by an officer should be reconciled with treasury accounts periodically
(a) Atleast once in a month
(b) " " in 3 months
(c) " " in 6 months
(d) " " in a year
Ans:(a)

6. Instructions for transfer of Government money from one treasury to another, currency chest balance to treasury balance etc are issued by the
(a) Governor in consultation with RBI
(b) Director of treasuries
(c) Mutual agreement by both treasuries
(d) Reserve Bank Governor
Ans: (a)

7. Unused cheque leaves surrendered at a sub treasury shall be destroyed in the presence of:
(a) Joint director of treasuries
(b) Deputy director of treasuries
(c) District Treasury officer
(d) Director of treasuries
Ans: (c)

8. 'Transfer payment' means:

(a) payment to a transfered officer
(b) payment to a third party
(c) payment to another head of account
(d) none
Ans: (c)

9. The protective enforcement in a bill shall be recorded in
(a) Red ink
(b) Blue ink
(c) Black ink
(d) anyone of the above
Ans:(a)

10. A political pension not drawn for ---- years ceases to be payable.
(a) 2 yrs
(b) 3 yrs
(c) 4 yrs
(d) 6 yrs
Ans: (b)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia