Kerala PSC Latest UpdatesClick Here

Kerala PSC Current Affairs 5 December 2016 brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........
1. Which person appointed as the Interim Chief Executive Officer of National Stock Exchange of India?
Answer :- J.Ravichandran

2. What is the theme of International Volunteer Day 2016?
Answer :- Global Applause-give volunteers a hand

3. Winner of the 2016 Women’s Asia Cup T20?
Answer :- India

4. Winner of the 2016 IAAF male Athlete of the Year award?
Answer :- Usain Bolt

5.Winner of the 2016 IAAF female Athlete of the Year award?
Answer :- Almaz Ayana

6. Which country that was recently removed from the South America’s trade group Mercosur?
Answer :- Venezuela

7. The theme of the 2016 World Soil Day?
Answer :- Soils and pulses, a symbiosis for life

8. Which district in Assam is the first to pay wages to tea garden workers through bank accounts?
Answer :- Hailakandi

9. Football’s world governing body FIFA declared the last three candidates for Player of The Year 2016 Award. They are ?
Answer :- Cristiano Ronaldo [Portugal], Lionel Messi [Argentina] and Antoine Grijman[French]

10. ആരാധനാലയങ്ങളിലെ സ്ത്രീ പ്രവേശനത്തിനായി പ്രവർത്തിക്കുന്ന സംഘടന ?
Answer :- ഭൂമാതാ ബ്രിഗേഡ്

11. ഭൂമാതാ ബ്രിഗേഡ് എന്ന സംഘടനയുടെ സ്ഥാപക?
Answer :- തൃപ്തി ദേശായി

12. Sold Waste Management-ന് C40 സംഘടനയുടെ 2016-ലെ സിറ്റീസ് അവാർഡ് ലഭിച്ച ഇന്ത്യൻ നഗരം?
Answer :- കൊൽക്കത്ത 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Next Post »
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top