Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs 3 December 2016

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........
1. Who has been proclaimed the new King of Thailand?
Answer :- Prince Maha Vajiralongkorn

2. Which state government recentlay launched an ‘e-blood bank software’ which will interconnect all blood banks located at different places of the state and help maintain a centralised database?
Answer :- Assam [Launched by the Health Minister Himanta Biswa Sarma]

3. Which Federation has won the AFC Developing Member Association of the Year Award at the Asian Football Confederations Annual Awards 2016 ?
Answer :- All India Football Federation

4. Which Football Player has been named ‘AFC player of the year’ 2016?
Answer :- Omar Abdul Rahman [UAE’s star footballer]

5. സി.ബി.ഐയുടെ ഇടക്കാല ഡയറക്ടറായി നിയമിതനായത് ആരാണ്?
Answer :- രാകേഷ് അസ്താന

6. കേരളത്തിലെ ആദ്യ ഓൺലൈൻ ബില്ലിംഗ് ട്രഷറി?
Answer :- കാട്ടാക്കട റൂറൽ ജില്ലാ ട്രഷറി

7. ഗ്രീൻ ഹോപ്പ് ഏത് രാജ്യം ആസ്ഥാനമായുള്ള പരിസ്ഥിതി സംഘടനയാണ്?
Answer :- യു.എ.ഇ [കെഹ്കഷൻ ബസു സ്ഥാപിച്ച സംഘടന]

8. പരിസ്ഥിതി സംരക്ഷണ പ്രവർത്തനങ്ങൾക്ക് UNEP ഏർപ്പെടുത്തിയ ചാമ്പ്യാൻസ് ഓഫ് ദി എർത്ത് പുരസ്കാരത്തിന് 2016-ൽ അർഹനായ ഇൻഡ്യാക്കാരൻ?
Answer :- അഫ്രോസ് ഷാ [മുംബൈ വെർസോവ ബീച്ചിലെ ശുചീകരണ പ്രവർത്തനങ്ങൾക്ക് നേതൃത്വം നൽകിയതാണ് അഫ്രോസിനെ പുരസ്‌കാരത്തിന് അർഹനാക്കിയത്,ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ കടൽത്തീര ശുചീകരണ പ്രവർത്തനമാണ് വെർസോവയിലേത്]

9. രാജ്യാന്തര അത്‌ലറ്റിക്‌സ് ഫെഡറേഷൻറെ 2016-ലെ അത്‌ലറ്റ് ഓഫ് ദി ഇയർ പുരസ്‌കാര ജേതാക്കൾ ആരൊക്കെയാണ്?
Answer :- ഉസൈൻ ബോൾട്ട് [ജമൈക്ക], അൽമാസ് അയാന [എത്യോപ്യ]

10. ആറാമത് ഹാർട്ട് ഓഫ് ഏഷ്യ മന്ത്രിതല സമ്മേളനത്തിന് വേദിയായ ഇന്ത്യൻ നഗരം?
Answer :- അമൃത്സർ 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia