Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs 29 November 2016

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......

1. Who won the inaugural Qatar Ladies Open in Doha?
Answer :- Aditi Ashok

2. Who became the third Indian boxer to bag gold medal at the AIBA Youth World Championships?
Answer :- Sachin Singh (49 kg, Winner of World Junior bronze medalist)

3. Who has been elected as the president of the Bharat Scouts and Guides?
Anil Jain

4. The 51st Annual Conference of Directors-General of Police of States was held at
The Sardar Vallabhbhai Patel National Police Academy (SVPNPA) in Hyderabad, Telangana.

5. Which England wicketkeeper made the record of most test dismissals in a calendar year?
Jonny Bairstow [Bairstow took the catch of Umesh Yadav to reach at 68 dismissals for the year and broke the previous record of 67 dismissals held jointly by Australian Ian Healy and South African Mark Boucher.]

6. Author of the book titled ‘Death under the Deodars: The Adventures of Miss Ripley-Bean’ ?
Ruskin Bond

7. The winner of the 2016 Davis Cup is
Answer :- Argentina

8. The Dictionary.com’s Word of the Year for 2016 is ?
Answer :- Xenophobia

9. Author of the book titled ‘Conflicts of Interest: My Journey through India's Green Movement’ is
Answer :- Sunita Narain

10. Which village in Gujarat becoming India’s first digital village in India is
Answer :- Akodara

11. New Director of Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration
Answer :- Upma Chawdhry

12. Bank that launched contactless debit card based on Near Field Communication (NFC) technology?
Answer :- South Indian Bank

13. New Director-General of Military Operations (DGMO) ?
Answer :- Lt-General A K Bhatt

14. This state will be the first-ever in India to go completely cashless
Answer :- Goa

15. The Golden Peacock for ‘Best film’ at the 47th IFFI went to
Answer :- Daughter

16. The Bill that amends the Income Tax Act, 1961 and seeks to impose a higher rate of tax and penalty in respect of undisclosed incomes is ?
Answer :- Taxation Laws (Second Amendment) Bill, 2016

17. ഇന്ത്യൻ ചരിത്ര കോൺഗ്രസ്സിൻറെ 77 ആമത് ഭാഗത്തിന് വേദിയാകുന്നത്?
Answer :- കേരള സർവകലാശാല

18. ഏത് രാജ്യം വിക്ഷേപിച്ച ചൊവ്വ നിരീക്ഷണ പേടകമാണ് 'ഹോപ്പ്'?
Answer :-  UAE [ഹോപ്പ് ആയി ചേർന്ന് പ്രവർത്തിക്കാൻ നാസ അടുത്തിടെ തീരുമാനിച്ചു]

19. ലോകത്തിലെ ആദ്യ അന്താരാഷ്ട്ര ഗീതാ മഹോത്സവത്തിന് വേദിയാകുന്നത്?
Answer :- ഹരിയാന

20. 500,1000 നോട്ടുകൾ അസാധുവാക്കളുമായി ബന്ധപ്പെട്ട് സാധാരണക്കാർ നേരിടുന്ന ബുദ്ധിമുട്ടുകൾ പരിഹരിക്കുന്നതിനായി ഇന്ത്യയിലെ 5 സംസ്ഥാനങ്ങളിലെ മുഖ്യമന്ത്രിമാരെ ഉൾപ്പെടുത്തി കേന്ദ്രസർക്കാർ ആരംഭിച്ച സബ് കമ്മറ്റിയുടെ തലവൻ?
Answer :- എൻ.ചന്ദ്രബാബു നായിഡു 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia