Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
Kerala PSC KERALA PSC LP SChool Assistant Examination ANSWER KEY on January 22nd :- CLICK HERE 4 More Details || KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE ||
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs 2 December 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. According to the latest World Economic Forum (WEF) India's rank is

Answer :- 102 [Singapore has been ranked first in this list.]

2. Competition Commission of India (CCI) has approved the merger of Bharatiya Mahila Bank with which bank?
Answer :-  State Bank of India (SBI).

3. Who won the World Chess Championship 2016 ?
Answer :- Norwegian Magnus Carlsen [He defeated Russian challenger Sergei Karjakin]

4. Which book has won the Crossword Book of the Year Award in the autobiography category?
Answer :- Sachin Tendulkar’s autobiography ‘Playing It My Way’

5. India and United States(US) has signed a deal to buy 145 ........... Cannons worth 5000 crore.
Answer :- M-777 Ultra-Light Howitzer

6. Who is appointed as Special Secretary (Internal Security) in Home Ministry ?

Answer :- R K Dutta

7. New Secretary of Union Ministry of Minority Affairs ?
Answer :-  Ameising Luikham

8. International Day for the Abolition of Slavery is observed globally on which Day?
Answer :- 2 December

9. Which Company won the Startup Karnataka Top Tech 25 Awards for the year 2016?
Answer :- Aissel Technologies

10. National Pollution Control Day is observed in India on

Answer :- 2 December

11. Whxih domestic space technology start-ups that recently signed a contract with the Indian Space Research Organisation to send a robot to the Moon?
Answer :- TeamIndus, Banglore

12. The theme of the 2016 International Day of Persons with Disabilities is?
Answer :- Achieving 17 Goals for the Future We Want

13. Which country conducted its first-ever missile tests on 1 December 2015?
Answer :- Ukraine
14. ഏറ്റവും വേഗത്തിൽ അഞ്ചു കോടി ഉപഭോക്താക്കൾ എന്ന നേട്ടം കൈവരിച്ച ഇന്ത്യൻ കമ്പനി?

Answer :- റിലയൻസ് ജിയോ

15. 60 ആമത് സംസ്ഥാന സ്കൂൾ കായിക മേളയ്ക്ക് വേദിയാകുന്നത്?
Answer :- തേഞ്ഞിപ്പലം, മലപ്പുറം 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top