WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Current Affairs 13 December 2016

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. China's new advanced weather satellite ? Answer :- ‘Fengyun-4’

2. Goodwill ambassadors for ‘Skill India'?
Answer :- Indian cricket team Captain Virat Kohli and Bollywood actor Sidharth Malhotra

3. Who has been appointed the new head of Pakistan’s powerful spy agency ISI.
Answer :- Lieutenant General Naveed Mukhtar

4. Which Indian city will host the world’s first ever Wind Music festival on December 2016?
Answer :- Visakhapatnam

5. Which Canadian woman who became the first to appear on Canadian $10 banknote? Answer :- Viola Desmond

6. Who is appointed as the Industry Director of Facebook India ?
Answer :- Pulkit Trivedi

7. The Indian Oil Corporation recently announced how much discount on petrol and diesel fuel purchases, if the payment is made using digital means?
Answer :- 0.75 percent

8. Global Goodwill Ambassador of the United Nations Children’s Fund (UNICEF)?
Answer :- Priyanka Chopra

9. Which football player won the 2016 Ballon D’OR award?
Answer :- Christiano Ronaldo

10. Who won his 11th World Billiards Championships title heald in Bengaluru?
Answer :- Pankaj Advani

11. Which Indian city was most affected by the Cyclone Vardah?
Answer :- Chennai

12. Which European city introduced odd-even car rule to tackle smog recently? Answer :- Paris

13. Which country announced demonetisation of Bolivar Fuerte 100 banknotes?
Answer :- Venezuela

14. അടുത്തിടെ ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ് കുട്ടികൾക്കായുള്ള സ്പെഷ്യൽ ട്രെയിൻ ആയ Vaadi Ki Sair സർവീസ് നടത്തുന്നത്?
Answer :- ജമ്മു-കശ്മീർ (ബനിഹാൽ-ബാരാമുള്ള)

15. ഭൂമിയുടെ ഭ്രമണപഥത്തിലെ അവശിഷ്ടങ്ങളെ നീക്കം ചെയ്യുന്നതിനായി Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) വിക്ഷേപിച്ച ദൗത്യം?
Answer :- Space Junk Collector

16. 2016-ൽ എഴുപതാം വാർഷികം ആഘോഷിക്കുന്ന അന്താരാഷ്ട്ര സംഘടന? Answer :- UNICEF

17. കരയിലും വെള്ളത്തിലും സഞ്ചാരയോഗ്യമായ Amphibious Bus സർവീസ് ആരംഭിച്ച സംസ്ഥാനം?
Answer :- പഞ്ചാബ്

18. കൊച്ചി മുസരീസ് ബിനാലെയുടെ മൂന്നാം പതിപ്പ് ഉത്‌ഘാടനം നിർവഹിച്ചത്?
Answer :- പിണറായി വിജയൻ

19. 2016-The Coca-Cola International Premier Tennis League (IPTL) Winner? Answer :- Singapore Slammers [Runner Up :- Indian Aces]

20. പ്രതിരോധം, തീരദേശ സുരക്ഷ എന്നീ മേഖലകളിൽ ഇന്ത്യയുമായി കരാറിൽ ഏർപ്പെട്ട രാജ്യം?
Answer :- ഇന്തോനേഷ്യ 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia