Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
Kerala PSC KERALA PSC LP SChool Assistant Examination ANSWER KEY on January 22nd :- CLICK HERE 4 More Details || KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE ||
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs 1 December 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........

1. The theme of the 2016 World AIDS Day is ?
Answer :- Hands up for #HIVprevention

2. Winner of the 2016 World Chess Championship is ?
Answer :- Magnus Carlsen

3. The UNESCO recently added rumba dance to its coveted list of Intangible Cultural Heritage. The dance belongs to which country?
Answer :- Cuba

4. The Brazilian football club which lost most of its players and officials in the recent Columbian plane crash ?
Answer :- Chapecoense

5. The Union Cabinet recently approved the rehabilitation package of Rs 2000 crore for displaced families from which part of the country?
Answer :- POK [Pakistan occupied Jammu & Kashmir]

6. Who laid the Foundation Stone for Micro, Small & Medium Enterprises (MSME) Technology Centre at Greater Noida, Uttar Pradesh?
Answer :- Kalraj Mishra [Union Minister of Micro, Small & Medium Enterprises (MSME)]

7. Who has been elected as vice president of industry body PHD Chamber of Commerce and Industry (PHDCCI).
Answer :- Rajeev Talwar [DLF’s CEO]

8. Who became the first Indian Defence Minister to visit Bangladesh?
Answer :- Manohar Parrikar [He is on a two-day visit to Bangladesh.]

9. L&T Infotech announced its collaboration with which foundation towards promoting literacy of 10,000 children studying in 35 government schools in and around Bengaluru.
Answer :- Akshaya Patra Foundation

10. Fortune’s ‘Businessperson of the Year 2016’ is?
Answer :- Mark Zuckerberg [Facebook founder]

11. The National Commission for Backward Classes was set up in?
Answer :- 1993

12. അഞ്ചു വർഷത്തിനകം കുട്ടനാട്ടിലെ നെൽകൃഷി പൂർണ്ണമായും രാസ വിമുക്തമാക്കാൻ ലക്ഷ്യമിട്ട് കൃഷി വകുപ്പ് നടപ്പിലാക്കുന്ന പദ്ധതി?
Answer :- ഗ്രോ ഗ്രീൻ മൈ കുട്ടനാട്

13. പുതിയ റബ്ബർ ബോർഡ് എസ്‌സിക്യൂട്ടീവ് ഡയറക്ടർ?
Answer :- എ.അജിത് കുമാർ

14. CITU ദേശീയ അധ്യക്ഷയാകുന്ന ആദ്യ വനിത ?
Answer :-  കെ.ഹേമലത [CITU സെക്രട്ടറി :- തപൻ സെൻ]

15. ഈ സാമ്പത്തിക വർഷം സെപ്റ്റംബറിൽ അവസാനിച്ച മൂന്ന് മാസത്തിൽ സാമ്പത്തിക വളർച്ച എത്ര ശതമാനമാണ്?
Answer :- 7.3%
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top