Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affair 20 December 2016

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like Kerala, India, World, Science and Technology, Sports and Awards etc........


1. This Indian Special Forces unit may participate in the Republic day parade on 26 January 2017 for the first time in history?
Answer :- National Security Guard (NSG)

2. State that attained 100% Aadhaar saturation in India ?
Answer :- Himachal Pradesh

3. Which State that launched the subsidised meal scheme ‘Annapurna Rasoi' ?
Answer :- Rajasthan

4. Pherzawl and Noney districts were recently formed in which state?
Answer :- Manipur

5. The ranking of India in the Global Wind Power Installed Capacity index is?

Answer :- Fourth

6. For the first time in nearly 150 years, India's economy surpassed the economy of this country ?
Answer :- The United Kingdom

7. ഇന്ത്യൻ പൗരന്മാർക്ക് വിസയില്ലാതെ പ്രവേശിക്കാനുണ്ടായിരുന്ന ഇളവ് അടുത്തിടെ പിൻവലിച്ച ചൈനയുടെ സ്വയംഭരണ പ്രദേശം ?
Answer :- ഹോങ്കോങ്

8. “The Man Behind The Wheel” ആരുടെ കൃതിയാണ്?
Answer :- അപ്പോളോ ടയേഴ്‌സ് ചെയർമാൻ ഓംകാർ കൺവറിന്റെ ആത്മകഥ

9. "സ്റ്റാൻഡിങ് ഓൺ ആൻ ആപ്പിൾ ബോക്സ്" എന്ന പുസ്തകത്തിന്റെ രചയിതാവ് ആരാണ്?
Answer :- ഐശ്വര്യ ധനുഷ്

10. യാത്രക്കാർക്ക് റെയിൽവേ സേവനങ്ങൾ സംബന്ധിച്ച പരാതികൾ വാട്സാപ്പിലൂടെ അറിയിക്കാനായി ദക്ഷിണ റെയിൽവേ ആരംഭിച്ച ഹെൽപ് ലൈൻ നമ്പർ ഏത്?
Answer :- 9003161902

11. ഐ.സി.സിയുടെ പുതിയ ടെസ്റ്റ് ബോളർമാരുടെ റാങ്കിങ്ങിൽ ഒന്നും രണ്ടും സ്ഥാനങ്ങളിൽ എത്തിയ ഇന്ത്യൻ താരങ്ങൾ ആരൊക്കെ?
Answer :- ആർ.അശ്വിൻ, രവീന്ദ്ര ജഡേജ (42 വർഷത്തിനു ശേഷമാണ് ഇന്ത്യൻ താരങ്ങൾ ആദ്യ രണ്ടു സ്ഥാനങ്ങളിൽ ഇടം നേടുന്നത്)

12. Global Wind Power Installed Capacity Index ൽ ഇന്ത്യയുടെ സ്ഥാനം എത്രയാണ്?
Answer :- 4 (ഒന്നാം സ്ഥാനം - ചൈന)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia