Kerala PSC Sales Assistant Grade 2 Model Question Paper

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Exp...

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
-----------------
1. Which disease was declared as an international public health emergency by WHO?
(a) Yellow Fever
(b) Arab Fever
(c) Zika Virus
(d) Swine Flu
2. Which country's Parliament is the first to run completely on solar power?
(a) Pakistan
(b) Tunisia
(c) Israel
(d) Nepal
3. Which year was observed as the International Year of Pulses?
(a) 2016
(b) 2015
(c) 2014
(d) 2013
4. Which High Court is celebrating its 150th foundation year in 2016?
(a) Kolkatta
(b) Mumbai
(c) Chennai
(d) Allahabad
5. The Chairperson of the National Human Rights Commission shall be?
(a) The Chief Justice of India
(b) Rtd. Chief Justice of India
(c) Chief Justice of High Court
(d) Rtd. Chief Justice of High Court
6. Which is the first state to make gender education compulsary at the graduate level?
(a) Manipur
(b) Goa
(c) Telangana
(d) Sikkim
7. Which is India's first zero landless district of India?
(a) Kasargod
(b) Kannur
(c) Alappuzha
(d) Kollam
8. 'Operation Valsalya' launched by the State Government aims?
(a) Landless
(b) Mentally retarded
(c) Missing children
(d) De-addicted
9. Which is the first Grama Panchayat in the state to declare a Water Policy?
(a) Vellanadu
(b) Vembayam
(c) Peelikode
(d) Perumanna
10. Which is the world's first dengue vaccine?
(a) Dengfax
(b) Denglax
(c) Dengvaxia
(d) Denguefia
11. The revolt of 1721 at which place is the first attempt against foreign domination from the South India?
(a) Kulachal
(b) Varkala
(c) Kayamkulam
(d) Attingal
12. Who among the followings was not a member of the Cabinet Mission?
(a) Clement Atlee
(b) Lord Alexander
(c) Stafford Cripps
(d) Pethwick Lawrence
13. The Eighth Schedule of the Constitution deals with?
(a) Official Languages
(b) Anti defection
(c) Panchayat Raj
(d) Nagarpalika
14. Detergents are sodium or potassium salts of?
(a) Adipic Acid
(b) Carboxilic Acid
(c) Sulphonic Acid
(d) Hydroflouric Acid
15. The author of 'Man the Maker of his own Destiny' is?
(a) Tagore
(b) Rajaram Mohan Roy
(c) Vivekananda
(d) Vallabhai Patel
16. Which disease is caused by the deficiency of Vitamin D?
(a) Scurvy
(b) Anaemia
(c) Rickets
(d) Berberi
17.Kyoto Protocol deals with?
(a) Endangered Species
(b) Green House Gas Reduction
(c) Ban on Nuclear Test
(d) New Plant Varieties
18.The Green Belt Movement, the campaign for the protection of environment was founded by?
(a) Graca Machelle
(b) Ellen John Sirleaf
(c) Wangari Mathai
(d)Winnie Mandela
19.Which country is the first to bring a parliamentary legislation on climate change?
(a) Singapore
(b) Canada
(c) Poland
(d) Chile
20.The Jatakas contain 500 stories connected with the previous births of?
(a) Mahavira
(b) Rishabha
(c) Adi Sankara
(d) Buddha
21.Right to Information Act became effective in India on?
(a) 15th June 2000
(b) 15th June 2001
(c) 15th June 2003
(d) 15th June 2005
22.The substance most commonly used as a food preservative is?
(a) Sodium Citrate
(b) Benzoic Acid
(c) Tartaric Acid
(d) Calcium Carbide
23.Pneumonia affects?
(a) Kidney
(b) Spleen
(c) Liver
(d) Lungs
24.Most of the light rays inside a tube light is in the form of?
(a) Visible Light
(b) Infra Red
(c) Ultra Violet
(d) Bright Light
25.The decimal system of currency was introduced in India in the year?
(a) 1957
(b) 1962
(c) 1969
(d) 1980
26.Which of the following is a renewable source of energy?
(a) Sunlight
(b) Diesel
(c) LPG
(d) Coal
27.Which one of the following Fundamental Rights is known as 'Heart and Soul of the Constitution'?
(a) Right to Religion
(b) Right to Equality
(c) Right to Constitutional Remedies
(d) Right to Freedom
28. Panchayath Day is observed on?
(a) February 19
(b) April 24
(c) March 19
(d) May 10
29.Who is the Chancellor of the State Universities?
(a) Chief Minister
(b) Governor
(c) Education Minister
(d) DPI
30. Which of the following crops help in nitrogen fixation?
(a) Maize
(b) Wheat
(c) Rice
(d) Beans
31. Which dance form is known as 'Poetry in Motion'?
(a) Bharata Natyam
(b) Mohiniyattom
(c) Odissy
(d) Kuchuppudi
32.Which body has the power to grant State Party status to a political party?
(a) State Legislature
(b) Election Commission
(c) Rajya Sabha
(d) Public Accounts Committee
33. Which force is responsible for the protection of Indo-Nepalese border?
(a) Border Security Force
(b) Sashastra Seema Bal
(c) Assam Rifles
(d) Special Frontier Force
34. Which is the exclusive Tribal Panchayat of Kerala?
(a) Attappadi
(b) Idamalakkudi
(c) Bhoothathankettu
(d) Ambalavayal
35. C. Sankaran Nair was elected as Congress President in?
(a) 1893
(b) 1895
(c) 1897
(d) 1899
36. Srisailam Dam is built across the river?
(a) Godavari
(b) Kaveri
(c) Mahanadi
(d) Krishna
37. National Handloom Day is observed on?
(a) December 7
(b) January 18
(c) September 8
(d) August 7
38. Which belt of the Himalayas are famous for the doon valleys?
(a) Shivalik
(b) Himachal
(c) Himadri
(d) Great Himalaya
39. Madhav Gadgil Committee is associated with the conservation of?
(a) Sea Turtles
(b) Endemic Plants
(c) Evergreen Forests
(d) Western Ghats
40. Who was the author of 'Jathibharatham'?
(a) Pandit Karuppan
(b) T K Madhavan
(c) K Ayyappan
(d) Vagbhatananda
41. Who has the right to suspend the Fundamental Rights of citizen?
(a) Supreme Court
(b) Lok Sabha
(c) President
(d) Central Cabinet
42. Who was known as 'the Vivekananda of Kerala'?
(a) Agamananda Swami
(b) Anandatheerthan
(c) Bodheswaran
(d) Subhananda Gurudeva
43. Which organisation is known as the 'Angelic Arm of UN'?
(a) UN Women
(b) UNESCO
(c) UNICEF
(d) Security Council
44. Who is the author of the book 'The Light of Asia'?
(a) Edwin Arnold
(b) EM Foster
(c) Dominique Lapier
(d) William Johns
45. Who said that 'the proper study of mankind is man'?
(a) Aristotle
(b) Aldous Huxley
(c) Immanuel Kant
(d) Alexander Pope
46. In diesel engines, ignition takes place by:
(a) Compression
(b) Electrical Spark
(c) Dynamo
(d) Batterry
47. Alcohol contains:
(a) Carbon, Hydrogen, Nitrogen
(b) Carbon, Hydrogen, Oxygen
(c) Carbon, Hydrogen, Ammonia
(d) Hydrogen, Oxygen, Nitrogen
48. How many banks were Nationalised in 1980?
(a) 6
(b) 14
(c) 10
(d) 8
49. Which river forms the Palaruvi Falls?
(a) Kalladayar
(b) Pamba
(c) Vamanapuram Puzha
(d) Neyyar
50. Rajiv Gandhi Combined Cycle Power Plant is situated at?
(a) Nallalam
(b) Brahmapuram
(c) Kayamkulam
(d) Perumbavoor
51. The Rajiv Gandhi Scheme for Empowerment of Adolescent Girls is popularly known as?
(a) Swavalamban Scheme
(b) Sabala
(c) Rashtriya Arogya Nidhi
(d) Balika Samridhi Yojana
52. Ajeevika is the flagship name of?
(a) National Rural Livelihood Mission
(b) Integrated Rural Development Programme
(c) National Rural Health Mission
(d) Swavalamban Scheme
53. The Mahila Samridhi Yojna was launched on?
(a) 2 October 1993
(b) 15 August 2000
(c) 26 January 1998
(d) 17 November 1997
54. Which was the first national level social welfare scheme launched in independent India?
(a) Twenty point programme
(b) Community Development Programme
(c) Integrated Child Development Programme
(d) Indira Awaas Yojna
55. The Swachh Bharat Abhiyan aims a clean India by?
(a) 2 October 2020
(b) 2 October 2018
(c) 2 October 2019
(d) 2 October 2022
56. Which among the following programs aimed at providing employment to the rural landless?
(a) NREP
(b) JRY
(c) EAS
(d) RLEGP
57. Name the major poverty eradication program launched in the Nineth FiveYear Plan period?
(a) IRDP
(b) SGSY
(c) JRY
(d) JGSY
58. Which Prime Minister launched the Integrated Child Development Services (ICDS)?
(a) Jawaharlal Nehru
(b) Lal Bahadur Shastri
(c) Morarji Desai
(d) Indira Gandhi
59. In which year was the Employment Assurance Scheme (EAS) launched?
(a) 1990
(b) 1991
(c) 1993
(d) 1995
60. Which was the first state to enact the employment guarantee act?
(a) Odisha
(b) Rajasthan
(c) Haryana
(d) Maharashtra
61. I ----my vote early in the morning yesterday.
(a) casts
(b) casted
(c) cast
(d) casting
62. Neither of them ---- fit for the job.
(a) is
(b) am
(c) has been
(d) are
63. Renu is superior ---- her sister in intelligence.
(a) than
(b) to
(c) by
(d) on
64. If you will help me now, I ---- you in your hour of need.
(a) help
(b) will help
(c) would help
(d) might
65. If time ----, I shall visit your house tomorrow evening.
(a) permit
(b) permitting
(c) will permit
(d) permits
66. There is no sugar in this tea; please put ----.
(a) any
(b) some
(c) little
(d) few
67. An American ---- more than an Indian does.
(a) consumes
(b) resumes
(c) presumes
(d) assumes
68. Rarely ----- here nowadays.
(a) he comes
(b) does come
(c) does he come
(d) he will come
69. This is the ---- building in the city.
(a) old
(b) older
(c) elder
(d) oldest
70. A-cock-and-bull story' means -----
(a) an impossible story
(b) a black and white thing
(c) an unbelievable story
(d) a myth
71. The horizontal bar at the bottom of the screen is called -------.
(a) Title bar
(b) Scroll bar
(c) Task bar
(d) Menu bar
72. ------- is an example of application software.
(a) DOS
(b) Windows
(c) Linux
(d) MS Excel
73. 'F5' is the shortcut key for -------.
(a) Replace
(b) sleep
(c) refresh
(d) restart
74. ISP Stands for:
(a) Internet Service Provider
(b) Internet Safe Protocol
(c) Idea Service Protocol
(d) None of the above
75. An operating system is a large set of ------ which is also an interface between users and computer system.
(a) Programs
(b) Software
(c) Application
(d) All of these
76. How much does 'K' represents in forms of memory?
(a) 1024 bits
(b) 1024 bytes
(c) 1000 bits
(d) 1000 bytes
77. An assembly language program must be translated into ------.
(a) High Level language
(b) Markup language
(c) Machine Language
(d) None of these
78. Data can be permanently held with the help of -------.
(a) Primary storage
(b) Secondary storage
(c) BIOS
(d) Memory
79. Moving the mouse in any direction while keeping the left mouse button pressed is called:
(a) Selection
(b) Dragging
(c) Browsing
(d) None of these
80. The default web browser in Windows OS is------.
(a) Mozilla Firefox
(b) Internet Explorer
(c) Safari
(d) Google Chrome
81. If room is called home, home is called school, school is called floor, floor is called oil. What will a person stand on?
(a) Oil
(b) Room
(c) Floor
(d) School
82. Find the odd-one from the following.
(a) Ear
(b) Eye
(c) Nose
(d) Throat
83. A and B are brothers, C and D are sisters. A's son is D's brother. How is B related to D?
(a) Father
(b) Brother
(c) Uncle
(d) Grand father
84. How many 8's are there in the following number sequence which are immediately followed by 5 but not immediately preceeded by 3?
8 5 6 8 5 8 5 7 3 8 5 2 8 5 6 3 8 5 7 8 5 3
2 5 8 5
(a) 5
(b) 6
(c) 7
(d) 4
85. Pointing to Veena in the photograph Vishnu said she is the daughter of my grand father's only son. How is Veena related to Vishnu?
(a) Sister
(b) Brother-in-law
(c) Son
(d) Mother
86. Madhu is older than Suman, Meena is younger than Sobha. Rita is older than Madhu but not as old as Meena. Who is the youngest?
(a) Sobha
(b) Suman
(c) Rita
(d) Meena
87. Rani ranks 12th in a class of forty seven students. What is the rank from the bottom.
(a) 27
(b) 28
(c) 26
(d) 36
88. Four men P, Q, R and S reads books. R reads immediately before S, Q reads after P but before R. Who reads first?
(a) P
(b) Q
(c) R
(d) S
89. Yuvarani started from a place and went 4 km. North and turned Left and movedas 2 km. West. Then again turned Left and moved 4 km. How many kms. away from the place she started?
(a) 4 kms.
(b) 2 kms.
(c) 6 kms.
(d) 5 kms.
90. Hari remembers his father's birthday between 17th and 20th September. Where as his sister remembers that their father's birthday is between 18th and 22nd of September. On which day in therir father's birthday?
(a) 18th September
(b) 19th September
(c) 20th September
(d) 21th September
91. The LCM of two numbers is 495 and their HCF is 5. If the sum of the numbers is 100, then their difference is?
(a) 10
(b) 46
(c) 70
(d) 90
92. Four numbers are in the ratio 1:2:3:4 their sum is 16. The sum of the first and fourth numbers is equal to?
(a) 5
(b) 8
(c) 10
(d) 80
93. If 120 is 20% of a number, then 120% ofthat number will be?
(a) 20
(b) 120
(c) 480
(d) 720
94. If the amount is 2.25 times of the sumafter 2 years at compound interest the rate of interest per annum is?
(a) 25%
(b) 30%
(c) 45%
(d) 50%
95. The average of 11 numbers is 10.8 Ifthe average of first 6 numbers be 10.4and that of the last six is 11.5, then the middle number (6th) numbers is?
(a) 10.3
(b) 12.6
(c) 13.5
(d) 15.5
96. A and B can do a piece of work in 72 days. B and C can do it in 120 days. A and C can do it in 90 days. In howmany days all the three together can do the work?
(a) 80 days
(b) 100 days
(c) 60 days
(d) 150 days
97. A train is travelling at the rate of 45 km/hr. How many seconds it will take to cover a distance of km?
(a) 36
(b) 64
(c) 90
(d) 120
98. A man was 32 years of age when he had his first son. His wife was 35 years of age when his son attained the age of 7 years. The difference between their age is …… years.
(a) 7
(b) 3
(c) 5
(d) 4
99. Drama: Director :: Magazine:?
(a) Publisher
(b) Editor
(c) Reader
(d) Printer
100. If PRAYAG is coded as 654342, what would be 5424 stands for?
(a) YAGA
(b) MAYA
(c) GAYA
(d) RAGA

ANSWERS
1. (c), 2. (a), 3. (a), 4. (d), 5. (b), 6. (c), 7. (b), 8. (c), 9. (d), 10. (c), 11. (d), 12. (a), 13. (a), 14. (c), 15. (c), 16. (c), 17. (b), 18. (c), 19. (b), 20. (d), 21. (d), 22. (b), 23. (d), 24. (c), 25. (a), 26. (a), 27. (c), 28. (b), 29. (b), 30. (d), 31. (a), 32. (b), 33. (b), 34. (b), 35. (c), 36. (d), 37. (d), 38. (a), 39. (d), 40. (c), 41. (c), 42. (a), 43. (c), 44. (a), 45. (d), 46. (a), 47. (b), 48. (a), 49. (a), 50. (c), 51. (b), 52. (a), 53. (a), 54. (b), 55. (c),
56. (d), 57. (b), 58. (d), 59. (c), 60. (d), 61. (c), 62. (a), 63. (b), 64. (b), 65. (d), 66. (b), 67. (a), 68. (c), 69. (d), 70. (c), 71. (c), 72. (d), 73. (c), 74. (a), 75. (a), 76. (b), 77. (c), 78. (b), 79. (b), 80. (b)
81. (a)
The person stands on the floor ie on oil.
82. (d)
Except throat, all others are sense organs
83. (c),  84. (b),
85. (a) Daughter of my grandfather's son is the sister
86. (b) Sobha>Meena>Rita>Madhu> Suman
88. (a)
P-Q-R-S
89. (b) , 90. (b)
Hari - 18, 19
Sister - 19, 20, 21 The common date on both's memory is September - 19.
91. (a), 92. (b), 93. (d), 94. (d), 95. (d), 96. (c), 97. (b), 98. (d), 99. (b), 100. (d)

Social Welfare Schemes$type=three$author=hide$comment=hide$rm=hide

Flag Counter

Flag Counter
Name

Admission,1,AGRICULTURAL ASSISTANT Questions,2,Agricultural Officer,1,All India Jobs,27,ANCIENT INDIA Quiz,4,ANNOUNCEMENTS,21,Application Status,1,ARMED POLICE SUB INSPECTOR,2,Art and Culture,3,ASSISTANT ENGINEER (MECHANICAL),1,ASSISTANT ENGINEER (CIVIL),1,ASSISTANT GRADE II,188,ASSISTANT LABOUR OFFICER GRADE-II,1,Assistant Salesman,4,ASST. ENGINEER (ELECTRICAL),1,ATTENDER,1,August 2016,1,AUXILIARY NURSE MIDWIFE,1,Award,10,Awards,3,Awareness Campaigns,1,AYAH,1,Bank Exam Questions,4,Bank Job,4,Basic Facts - India,2,Basic Facts - Kerala,1,BDO,65,Biology,26,Birth and Death,3,BOOKER PRIZE,1,Booklet,1,Books and Authors,1,Books For Readers,3,BOTANY Quiz,5,BRITISH GOVERNOR GENERALS,1,Butler,1,CARETAKER,2,CARTOGRAPHER,1,CBSE,1,Certificate Verification,41,CHANGE OF EXAMINATION CENTER,5,Chargeman (Mechanical),1,CHEMISTRY Quiz,13,Children in India,1,Chronology of Events,4,Cinema,5,Co-operative Bank Examination,10,Company Corporation Assistant,45,COMPANY SECRETARY CUM FINANCE MANAGER,1,Competitive Examination Notes,16,Computer Course,2,COMPUTER ENGINEER,1,Computer GK,3,COMPUTER OPERATOR GRADE II,1,Confidential Assistant Grade II,1,CONSTITUTION,51,Contributory Pension Scheme,1,Copy of Certificates Called,1,COUNTRIES AND CAPITALS,2,CTET,1,CTET Examination Date,1,CTET Notification,1,CTET Questions,7,CTET Syllabus,1,Current Affairs,280,Current Affairs 4 LGS,3,Current Affairs April - May 2014,6,Current Affairs April 2013,4,Current Affairs April 2015,2,Current Affairs April 2016,2,Current Affairs April 2017,4,Current Affairs April 2018,4,Current Affairs August 2013,4,Current Affairs August 2014,3,Current Affairs August 2015,5,Current Affairs August 2016,19,Current Affairs August 2018,3,Current Affairs December 2015,2,Current Affairs December 2016,21,Current Affairs February 2013,5,Current Affairs February 2014,9,Current Affairs February 2015,4,Current Affairs February 2017,18,Current Affairs January 2013,4,Current Affairs January 2014,2,Current Affairs January 2017,32,Current Affairs January 2018,13,Current Affairs July 2013,3,Current Affairs July 2014,5,Current Affairs July 2015,4,Current Affairs July 2016,2,Current Affairs July 2017,17,Current Affairs July 2018,2,Current Affairs June 2013,2,Current Affairs June 2014,3,Current Affairs June 2015,8,Current Affairs June 2016,1,Current Affairs June 2017,2,Current Affairs June 2018,2,Current Affairs March 2013,3,Current Affairs March 2014,3,Current Affairs March 2015,1,Current Affairs March 2016,2,Current Affairs March 2017,3,Current Affairs March 2018,5,Current Affairs May 2013,3,Current Affairs May 2015,3,Current Affairs May 2016,1,Current Affairs May 2017,7,Current Affairs May 2018,3,Current Affairs Notes,1,Current Affairs November 2013,2,Current Affairs November 2014,5,Current Affairs November 2015,3,Current Affairs November 2016,20,Current Affairs November 2017,1,Current Affairs October 2013,2,Current Affairs October 2014,9,Current Affairs October 2015,2,Current Affairs October 2016,10,Current Affairs October 2017,7,Current Affairs PDF Book,1,Current Affairs September 2013,3,Current Affairs September 2015,8,Current Affairs September 2017,1,Cut Off Mark,2,Daily Current Affairs,15,DATA ENTRY OPERATOR,1,Date Extented,2,Dates,1,Defense Job,2,Degree,3,DEMONSTRATOR IN INSTRUMENT TECHNOLOGY,1,Department Examination,13,Departmental Examination Expected Questions,1,Departmental Test,15,DETAILED SYLLABUS,287,Devaswam Recruitment Board,1,Discussion Forum,2,DIVISIONAL ACCOUNTANT,2,Do You Know?,2,Downloads,1,DRAFTSMAN GRADE 2 -ELECTRICAL,1,DRAFTSMAN GRADE II,1,Draftsman Grade III,1,DRAWING TEACHER (HIGH SCHOOL),2,DRILLING ASSISTANT,1,Driver,2,DRIVER GRADE II,2,DRIVER GRADE II (HDV),2,Driver HDV,1,Earth Hour,1,Ecnomics,1,Ecology,1,Economics,6,Election,1,Electrician,2,ENGINEERING ASSISTANT GRADE 1,1,English,46,Entrance Examination,1,Entrance Examination Result,1,Entrance Notification,1,ERNAKULAM1,3,ERNAKULAM2,1,Examination Date,318,Expected Malayalam Questions,311,Expected Questions,474,Fact About Kerala,44,FACTS ABOUT INDIA,35,FACTS ABOUT KERALA,20,Father of Nation,1,featured,4,Field Officer,1,Film Award,9,Final Answer Key,98,FIRST IN KERALA,2,Five Year Plan,6,Forest,3,FULL SYLLABUS,71,FULL TIME JUNIOR LANGUAGE TEACHER ARABIC,1,FULL TIME JUNIOR LANGUAGE TEACHER ARABIC UPSA,1,Gandhi Quiz,7,GARDENER,1,General Knowledge,237,GEOGRAPHICAL SURNAMES,2,Geography,29,GEOLOGICAL ASSISTANT,1,GK Notes,8,GK YEAR BOOK,1,HARDWARE ENGINEER,1,Hindi Grammar,1,History,8,HOT,4,Hot Posts,81,How to Apply,1,HSA - MATHE MATICS,1,HSA - PHYSICAL SCIENCE,1,HSA - SOCIAL SCIENCE,1,HSA Examination Questions,2,HSST - CHEMISTRY,1,HSST - COMPUTER SCIENCE,1,HSST - English,2,HSST - GEOGRAPHY,1,HSST - HINDI,1,HSST - HISTORY,1,HSST - MALAYALAM,1,HSST - MATHEMATICS,1,HSST - POLITICAL SCIENCE,1,HSST Questions,7,HSST(JUNIOR) - HISTORY,1,Human Body,2,I.C.D.S. SUPERVISOR,1,I.T and Cyber Law,1,IAS/IPS/IFS etc.. Examination Preparation,1,Idioms And Phrases,1,IDUKKI1,2,IDUKKI2,1,Important Days,3,INDIA,23,INDIA Quiz,2,Indian Air Force,1,INDIAN HISTORY,26,Indian Navy,1,Indian Polity Quiz,3,INDUSTRIES EXTENSION OFFICER,1,Info Plus,1,International Organisation,3,INTERVIEW,72,ISRO,1,IT Questions,17,Jubilees,1,July 2014,2,July 2016,2,Junior Assistant - Accounts,1,JUNIOR ASSISTANT CASHIER,1,JUNIOR GEOPHYSICIST,1,JUNIOR INSTRUCTOR,2,Junior Instructor (Draughtsman - Civil),1,JUNIOR INSTRUCTOR (F.H.T TRADE),1,JUNIOR INSTRUCTOR (MECHANIC AGRICULTURE MACHINERY),1,JUNIOR INSTRUCTOR(MRTV),1,Junior Laboratory Assistant,1,JUNIOR MANAGER INFORMATION MANAGEMENT,1,JUNIOR OVERSEER - CIVIL,1,JUNIOR TYPIST,1,K-TET,10,Kalapam,5,KANNUR1,2,Karnataka,2,KASARGOD1,1,KASARGOD2,2,KERALA,54,Kerala History,2,Kerala LDC Notes,1,Kerala PSC Helper Notice,3,Kerala PSC Helper Quiz Contest,1,Kerala PSC Questions,100,Kerala PSC Selected Questions,64,Kerala Quiz,2,Khadi Development Officer,1,Know PSC,10,Know PSC Malayalam,1,KOLLAM1,2,KOLLAM2,1,KOTTAYAM1,3,KOTTAYAM2,1,KOZHIKKODE1,5,KOZHIKKODE2,1,KPSC FAQ,2,KPSC Helper Special,3,KSEB Sub-Engineer,1,KSR,1,KSRTC,1,KTET Answer Key,4,KTET Examaination Date,1,KTET HallTicket,1,KTET Notification,3,KTET Questions,5,KTET Result,1,KTET SYLLABUS,1,LAB ASSISTANT,4,Laboratory Assistant,3,LAST GRADE SERVANT,31,Laws,1,LD TYPIST,1,LDC,136,LDC Exam Mal Special,18,LDC Exam Special,210,LDC Previous Question Papers,16,LECTURE IN PRODUCTION ENGINEERING,1,LECTURER IN PAEDIATRIC NEUROLOGY,1,LECTURER IN PHYSICAL EDUCATION,1,Lecturer on Bhaishajyakalpana,1,Lecturer on Rasasasthra,1,LEGAL ASSISTANT,1,LGS,87,LGS Expected Questions,8,LGS Special,20,Light,19,LOWER DIVISION COMPILER,1,LOWER DIVISION INVESTIGATOR,1,LOWER DIVISION TYPIST,2,LP SCHOOL ASSISTANT,6,LP/UP Special,13,LP/UP/HSA/TET Exam,16,LPSA,85,MADHYA PRADESH,1,Main Pages,42,MALAPPURAM1,3,MALAPPURAM2,3,Malayalam,2,Malayalam GK Questions (അറിവിന്റെ ചെറുതുള്ളികൾ),1,MANAGER,1,Marketing Organizer,2,maths,6,MAZDOOR,1,Measuring Instruments,1,Mechanic,2,MEDICAL OFFICER (AYURVEDA),1,MEDIEVAL INDIA,1,MEDIEVAL INDIA Quiz,1,Mental Ability,2,Military Exercises,1,Ministers,6,Mobile Application,1,Model Examination,1,Model Question,5,Model Question Paper,2,MODERN INDIA Quiz,1,Mughal Empire,1,MUNICIPAL SECRETARY GRADE 2,165,NAGALAND,1,National Parks,1,NET Questions,7,News about PSC,7,Newspaper,4,Ningalkkum Akam Kodeeswaran Questions,2,Nobel Prize,11,Nobel Prize 2013,1,Nobel Prize 2014,6,Nobel Prize 2015,1,NON VOCATIONAL TEACHER - BIOLOGY,1,NON VOCATIONAL TEACHER - ENGLISH,1,NON VOCATIONAL TEACHER - MATHEMATICS,1,Notification,163,NURSE GRADE II - AYURVEDA,1,NURSERY SCHOOL TEACHER,2,NVT - ENGLISH,2,NVT(JUNIOR) - HISTORY,1,OFFERS,1,Olympics,1,ONE TIME REGISTRATION,10,One Words,1,Online Examination,3,Online Hall Ticket,20,OPERATIONAL SUPERINTENDENT(COMPUTER),1,Other Results,1,OVERSEER CIVIL,1,Overseer Gr.III,1,OVERSEER GRADE II,1,Overseer Grade III,1,PALAKKAD1,3,PALAKKAD2,2,PART TIME HIGH SCHOOL ASSISTANT (MALAYALAM),1,Part Time Junior Language Teacher (Arabic) LPSA,2,PATHANAMTHITTA1,4,Pay Commissions,1,PEON,1,PEON-WATCHMAN,1,Person,11,Persons,3,Pharma Chemist,1,Pharmacist Grade II,4,Physical Efficiency Test,7,Physical Measurement,7,Physics,21,PHYSICS Question,8,PHYSIOLOGICAL ASSISTANT,1,Plus One Result,1,Plus Two Result,1,Police,8,POLICE CONSTABLE,3,POLICE CONSTABLE,1,POLICE CONSTABLE DRIVER,1,Police Exam Notes,2,Postal Sorting Assistant,1,POSTPONED,4,Previous Question Paper,8,Previous Questions,30,PROBABILITY LIST,17,Provisional Answer Key,186,PSC Degree Level Questions,41,PSC Exam Notes,56,PSC Exam Study Tips,2,PSC Exam Tips,4,PSC Examination Study Notes,12,PSC Examinations and Years,5,PSC Model Question Paper,1,PSC Official Answer Keys,3,PSC Previous Question Bank,22,PSC Rank File,7,PSCHelper Topics,10,Psychology Questions,4,Public Relations Officer,1,Public Relations Officer,1,Question Bank,56,Railway Job,3,Railway Zones,1,Range Forest Officer,2,Ranked list,27,Rare Questions,3,RE TOUCHING ARTIST GRADE II,1,Recognised Courses,1,Renaissance,126,Repeated Questions,2,RESERVE CONDUCTOR,6,Reserve Driver,1,RESERVE SUB INSPECTOR,1,Rest Plase,1,Result,3,Revolution,1,Rivers,2,RRB Questions,2,RRC,1,Rural Development Questions,1,SALES ASSISTANT,7,SANITARY SERVANTS,1,Satyamevjayate,1,Science,2,Science and Technology in India,7,SCIENCE Question,14,SEAMAN,1,SECRETARIAT ASSISTANT/AUDITOR,194,SENIOR LECTURER IN ANATOMY,1,SENIOR LECTURER IN GENERAL MEDICINE,1,Sergent,1,SET Questions,7,SHERISTADAR IN SUB COURT,1,Social Welfare Schemes,49,Solved Question Papers,23,SPACE MISSIONS AND ISRO,1,Sports,16,Sports Quiz,12,SSC Exam Date,1,SSC Expected Questions,8,SSC Notification,1,STAFF NURSE,1,STAFF NURSE Expected Questions,1,STAFF NURSE GRADE II,1,Staff Nurse Grade.II,1,Standardisation of mark,1,State,1,State Scan,14,STATE1,4,STATE2,18,States,1,STATISTICAL INVESTIGATOR GRADE II,1,STATISTICAL ASSISTANT GRADE II,1,STENO TYPIST GRADE II,1,Stenographer,1,SURVEYOR GRADE II,1,System Administrator,1,TECHNICAL ASSISTANT,1,Technician Grade II - Blacksmith cum welder,1,Technician Grade II - Boiler Operator,2,Technician Grade II Blacksmith cum welder,1,Telephone Operator,1,TET Examination,1,TEXT BOOK NOTES,7,THIRUVANANTHAPURAM1,1,THIRUVANANTHAPURAM2,2,THRISSUR1,2,THRISSUR2,3,TINKER,1,Today in History,1,Top 10,1,Tracer,3,TRACER GRADE 1,1,TRADESMAN - ELECTRICAL,1,TRADESMAN - SURVEY,1,TRADESMAN - PRINTING,2,TRADESMAN -S M LAB,1,TRAINING INSTRUCTOR - PLUMBER,1,TRAINING INSTRUCTOR - WELDER,1,Treatment Organizer Grade II,1,Trending Topics,3,TRIBAL DEVELOPMENT OFFICER,1,TYPIST,3,TYPIST GRADE II,3,U.N,1,U.P SCHOOL ASSISTANT,2,UN,2,UNIVERSITY ASSISTANT,290,UPSA,84,UPSC Notification,1,UPSC Result,1,Vehicles,1,VEO,47,VEO Exam Special,4,VERY HOT POST,9,VETERINARY SURGEON GRADE II,3,Viceroys of India,2,Video,6,Village Extension Officer Grade 2,1,VILLAGEMAN,1,VOCATIONAL INSTRUCTOR IN LIVE STOCK MANAGEMENT (POULTRY HUSBANDRY),1,VOCATIONAL INSTRUCTOR IN MEDICAL LABORATORY TECHNICIAN,1,VOCATIONAL TEACHER - GENERAL INSURANCE,1,WATCHMAN,2,WAYANADU1,3,WAYANADU2,1,Who's Who,32,WILD LIFE ASSISTANT GRADE II,1,Wishes,8,Work Supervisor,1,WORLD,11,World Cup Football,3,WORLD HISTORY,3,World Leaders,3,WORLD Quiz,4,World Scan,13,World Watch,1,YEAR END,10,Year End Special 2012,10,Year End Special 2013,2,Year End Special 2015,6,Year End Special 2016,2,Year End Special 2017,4,YouTube,3,ZOOLOGY Quiz,6,അടിസ്ഥാന വിവരങ്ങൾ കേരളം,3,അന്തരീക്ഷം,2,അന്വേഷണ കമ്മീഷനുകൾ,2,അന്വേഷണക്കമ്മീഷനുകൾ,1,അപരനാമങ്ങൾ,18,അറിഞ്ഞിരിക്കാം ഈ ചോദ്യങ്ങളെ,19,അറിയിപ്പ്,1,ആത്മകഥകൾ,1,ആദ്യം,2,ആനുകാലികം,12,ആനുകാലികം ഒക്ടോബർ,2,ആനുകാലികം ജനുവരി,1,ആനുകാലികം ഡിസംബർ,2,ആനുകാലികം ഫെബ്രുവരി,1,ആനുകാലികം മാർച്ച്‌,3,ആനുകാലികം സെപ്റ്റംബർ,3,ആശയക്കുഴപ്പം ഉണ്ടാക്കുന്ന ചോദ്യങ്ങൾ,3,ആശയക്കുഴപ്പം?,1,ആശംസകൾ,1,ആസ്ഥാനം,1,ഇംഗ്ലീഷ് പഠിക്കാം,1,ഇന്ത്യ/ഭാരതം,21,ഇന്ത്യൻ ദേശിയ ഉത്സവങ്ങൾ,1,ഇന്ത്യന്‍ ഭരണഘടന,14,ഇന്നത്തെ ചോദ്യം,1,ഈഴവ മെമ്മോറിയൽ,1,ഊർജ്ജം,4,ഊർജ്ജ പരിവർത്തനം,1,ഏഴിമല നാവിക അക്കാദമി,1,ഐക്യരാഷ്ട്രസഭ,4,ഒരു വിഷയം അനേകം ചോദ്യം,3,ഒറ്റനോട്ടത്തിൽ,1,കരസേന,1,കല,6,കളിവാക്കുകൾ,1,കാട്,4,കായിക രംഗത്തെ സംഘടനകൾ,1,കാര്‍ഷിക കേരളം,6,കാർഷിക രംഗം,6,കുര്യാക്കോസ് ഏലിയാസ് ചവറ,1,കൃതി - കർത്താവ്,1,കൃതികൾ,2,കൃഷി,1,കേന്ദ്ര കാബിനറ്റ്‌,1,കേന്ദ്ര മന്ത്രിസഭ,5,കേന്ദ്ര സാഹിത്യ അക്കാദമി അവാര്‍ഡ്,1,കേരളം,64,കേരള ചരിത്രം,9,കേരള നിയമസഭകള്‍,13,കേരള മന്ത്രിസഭകള്‍,1,കേരളത്തിലെ നാട്ടുരാജ്യങ്ങള്‍,7,കേരളത്തിലെ വനങ്ങള്‍,2,കോണ്‍ഗ്രസ്,1,ഗാന്ധി,3,ഗ്രാമം,3,ചരിത്രം,6,ചുരുക്കെഴുത്ത്,1,ചോദ്യം പലത് ഉത്തരം ഒന്ന്,9,ജലം,1,ജില്ല,1,ജില്ലകളിലൂടെ,5,ജീവകങ്ങൾ,2,ജോഗ്രഫി,2,ജ്യോതിശാസ്ത്രം,5,ടിയാനന്‍മെന്‍ സ്‌ക്വയറിലെ കുരുതി,1,തിരഞ്ഞെടുപ്പ്,10,തിരുവിതാംകൂർ രാജവംശം,4,ദിവസങ്ങൾ,1,ദേശിയ ചലച്ചിത്ര അവാര്‍ഡ് - 2009,1,ദ്വീപുകൾ,3,ധാതുനിക്ഷേപങ്ങൾ,1,നദികൾ,4,നവോത്ഥാനം,2,നവോത്ഥാന നായകന്മാർ,10,നികുതി,1,നിറങ്ങൾ,3,നെല്ല്,2,നേരറിവ്,3,നൊബേല്‍ 2009,5,നൊബേല്‍ 2013,1,നോബേൽ സമ്മാനം,1,പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി,1,പത്രങ്ങൾ,1,പരീക്ഷാ പരിശീലനം,2,പി.എസ് .സി പരീക്ഷയിൽ തിരുവിതാംകൂർ,4,പി.എസ് .സി.പരീക്ഷ എങ്ങനെ നേരിടാം ??,4,പി.എസ്.സിയെ അടുത്തറിയാം,1,പിതാക്കന്മാർ,2,പുരസ്കാരങ്ങൾ/അവാർഡുകൾ,12,പുരാതന ഇന്ത്യ,1,പൊതുവായ ചോദ്യങ്ങള്‍,21,പോലീസ്,4,പ്രകാശം,11,പ്രതിരോധം,2,പ്രതീക്ഷിക്കാവുന്ന ചോദ്യങ്ങൾ,36,പ്രപഞ്ചം,5,ഫിസിക്സ്‌,1,ബജറ്റ്,1,ഭൂമിശാസ്ത്രം,2,ഭൗതികശാസ്ത്ര നൊബേല്‍,1,മംഗള്‍യാന്‍,2,മണ്ണ്,4,മതം,1,മനുഷ്യശരീരം,2,മലയാളി മെമ്മോറിയൽ,1,മഹത്‌മൊഴികള്‍,2,മൂലകങ്ങളെ അറിയാം,16,യൂണിറ്റുകൾ,1,രക്തം,1,രസതന്ത്രം,3,രാഷ്ട്രപതി,2,ലോകം,3,ലോക രാജ്യങ്ങൾ,1,ലോകചരിത്രം,1,ലോകസഭ,7,വനിതകൾ,1,വർഷങ്ങൾ,1,വർഷചരിത്രം,5,വിദ്യാഭ്യാസ ക്വിസ്,1,വേദകാലഘട്ടം,5,വൈസ്രോയിമാർ,9,വ്യക്തികൾ വിശേഷങ്ങൾ,6,വ്യവസായ കേന്ദ്രങ്ങള്‍,3,ശിലായുഗം,2,ശിഷ്യരും ഗുരുക്കന്മാരും,3,സംഘടനകൾ,1,സങ്കരയിനങ്ങൾ,2,സംഭവങ്ങൾ,1,സംസ്കാരം,1,സംസ്കാരികം,4,സംസ്‌ഥാന ചലച്ചിത്ര അവാര്‍ഡ്‌ 2008,1,സംസ്‌ഥാന ചലച്ചിത്ര അവാര്‍ഡ്‌ 2009,1,സംസ്ഥാന സ്കൂള്‍ കലോത്സവം,1,സസ്യലോകം,13,സാമ്പത്തികം,5,സാമ്പത്തിക ശാസ്ത്രം,1,സാമ്യത,1,സാഹിത്യം,9,സാഹിത്യ പുരസ്‌കാരം,3,സിനിമ,7,സെൻസസ് 2011,1,സൗരയൂഥം,1,സ്ഥലങ്ങൾ,1,സ്ഥാപനങ്ങൾ ആസ്ഥാനങ്ങൾ,1,സ്ഥാപനവും മുഖപത്രവും,1,സ്വതന്ത്ര ഭാരതം,11,ഹൈക്കോടതി,1,
ltr
item
Kerala PSC Helper | General Knowledge and Current Affairs: Kerala PSC Sales Assistant Grade 2 Model Question Paper
Kerala PSC Sales Assistant Grade 2 Model Question Paper
https://2.bp.blogspot.com/-Ppx6PkZm6mE/VZ0lb3xwMNI/AAAAAAAANbU/Q2NExMLN-4Q/s320/KPSCExpected.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-Ppx6PkZm6mE/VZ0lb3xwMNI/AAAAAAAANbU/Q2NExMLN-4Q/s72-c/KPSCExpected.jpg
Kerala PSC Helper | General Knowledge and Current Affairs
http://www.keralapschelper.com/2016/11/kerala-psc-sales-assistant-grade-2.html
http://www.keralapschelper.com/
http://www.keralapschelper.com/
http://www.keralapschelper.com/2016/11/kerala-psc-sales-assistant-grade-2.html
true
4854123571999852040
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy