Kerala PSC Lab Technical Assistant Previous Question Paper

Kerala PSC Lab Technical Assistant Previous Question Paper | PSC Lab Technical Assistant Previous Question Paper | Kerala PSC Lab Technic...

Kerala PSC Lab Technical Assistant Previous Question Paper | PSC Lab Technical Assistant Previous Question Paper | Kerala PSC Lab Technical Assistant Question Paper | PSC Lab Technical Assistant Question Paper | Kerala PSC Lab Technical Assistant Model Question Paper | PSC Lab Technical Assistant Model Question Paper
--------------
1. The strategy for large scale industrialization was adopted fro the first time in
(a) First Five Year Plan
(b) Second Five Year Plan
(c) Third Five Year Plan
(d) Fourth Five Year Plan
2. Supporting the partition of India, who said, "Partition was better than murder of innocent citizens"
(a) Sardar Vallabhabhai Patel
(b) Mahathma Gandhi
(c) Acharya J.
(b) Kripalani
(d) Jawaharlal Nehru
3. Gandhi's ideas on 'Sarvodaya' and 'Basic Education' were derived from
(a) Tolstoy
(b) Ruskin
(c) Vivekananda
(d) Thoreau
4. Tallest mountain peak of India is
(a) Kanchenjunga
(b) Everest
(c) Anamudi
(d) Aravalli
5. Arjuna award is associated with
(a) Social work
(b) Sports and Games
(c) Literature
(d) Politics
6. December 10 is observed as
(a) World Health Day
(b) U.N. day
(c) World Red Cross Day
(d) Human Rights Day
7. Ayodhya stands on the banks of which river?
(a) Narmada
(b) Brahmaptura
(c) Sarayu
(d) Yamuna
8. Name the country other than India whose Independence day falls on '15th August.
(a) Pakisthan (b) Madagascar
(c) Bengladesh (d) South Korea
9. Who issued the "Kudal Manikkam" Temple Inscription?
(a) Kulasekhara Alwar
(b) Sthanu Ravi Varman
(c) Rajasekhara Varman
(d) Bhaskara Ravi Varman
10. 'Palakkadu Fort' was built by
(a) Tippu Sulthan
(b) Almeda
(c) Dilanoyi
(d) Hyderali
11. Kandathil Varughese Mappilai is associated with
(a) Malayala Manorama
(b) Mathrubhumi
(c) Deshabhimani
(d) Kerala Koumudi
12. The ruler who was known as "Padmanabhadasa"
(a) Sakthan Thampuran
(b) Swathi Thirunal
(c) Marthanda Varma
(d) Dharamaraja
13. The founder of "Admavidyasangham"
(a) Vagbhadananda
(b) Brahmananda Sivayogi
(c) Sree Narayana Guru
(d) Vaikunda Swamikal
14. The author of the book "Malayavilasam"
(a) Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran
(b) Kodungallur Kunhikkuttan Thampuran
(c) A.R. Rajaraja Varma
(d) Ulloor S. Parameswara Ayyar
15. When was "Sadhujana Paripalana Sangham" formed?
(a) 1903 (b) 1905
(c) 1907 (d) 1909
16. Our Lok Sabha speaker is
(a) Sumtira Mahajan
(b) H.L. Dattu
(c) M. Tampidurai
(d) Umabharathi
17. Name the proposed capital of Andhra Pradesh.
(a) Amaravati
(b) Hyderabad
(c) Sravanabelagola
(d) Nagarjunakonda
18. Which Brazilian player was called as the "White Pele"?
(a) Ronald Regan
(b) Christiano Ronaldo
(c) Lionel Messi
(d) Zico

19. Who won the best female play back singer at the '62nd National Film Awards?
(a) K.S. Chithra
(b) Latha Mankeshkar
(c) Uttara Unnikrishnan
(d) Shreya Ghoshal
20. In which year Malala Yousafsai won the Nobel Peace Prize?
(a) 2013 (b) 2014
(c) 2015 (d) 2016
21. A permanent finish is
(a) Mercerizing
(b) Calendaring
(c) Filling with starch
(d) Embossing
22. Leuco Vat dye is dissolved using
(a) Sodium Chloride
(b) Sodium sulphide
(c) Calcium hydroxide
(d) Caustic soda
23. A natural polyamide fiber is
(a) Cotton (b) Jute
(c) Hemp (d) Wool
24. A hank of cotton yarn consists of --------- yards.
(a) 1440 (b) 120
(c) 840 (d) 560
25. ---------- is one of the primary motions of the loom.
(a) Take-up
(b) Let-off
(c) Shedding
(d) Denting
26. Kier boiling is done on --------
(a) Cotton (b) Rayon
(c) Nylon (d) Arylic
27. Half pound of 20 s cotton yarn cotain -------- hanks.
(a) 20 (b) 10
(c) 5 (d) 40
28. To enable the printer to make correct registration of the block on the cloth -------- are often fixed round the sides of the block.
(a) Leather strips
(b) Pitch pins
(c) Clamps
(d) Brass clips
29. ---------- is a hygroscopic agent used in printing paste.
(a) Calcium chloride
(b) Glycerin
(c) Gumt ragacanth
(d) Hydrogen Sulphate
30. Sensitising solution is used in the preparation of ------- for printing.
(a) Screen
(b) Stencil
(c) Roller
(d) Block
31. The length of one lea of yarn is --------- yards.
(a) 100 (b) 120
(c) 36 (d) 40
32. ---------- is the process of forming the fabric by interlacing two group of threads at right angle with each other.
(a) Spinning
(b) Knitting
(c) Felting
(d) Weaving
33. ---------- is a pretreatment for printing of cotton.
(a) Scouring
(b) Sanforizing
(c) Fixing
(d) Calendaring
34. In a four colour printing using blocks a minimum of ------------ number of blocks are required.
(a) 4 (b) 2
(c) 1 (d) 3
35. Minimum number of healds required to weave a plain weave is --------
(a) 4 (b) 1
(c) 2 (d) 3
36. Draw frame is a -------- machinery.
(a) Weaving
(b) Padding
(c) Spinning
(d) Knitting
37. Twill weave requires a minimum of ------- shedding tappets.
(a) 6 (b) 2
(c) 3 (d) 4
38. The process of preparation of Cocoon from the egg of the silk worm is termed as ----------
(a) Rearing
(b) Throwing
(c) Cocooning
(d) Sericulture
39. ------- dyes are generally prepared by thionation of aromatic hydro carbons containing hydroxyl, nitro and amino groups.
(a) Acid
(b) Mordant
(c) Dispersed
(d) Sulphur
40. Crank shaft is employed in ---------
(a) Handloom
(b) Ring frame
(c) Power loom
(d) Jigger
41. --------- is used as a thickening agent in the printing paste.
(a) Gum Tragacanth
(b) NaOH
(c) Glaubers Salt
(d) Calcium Chloride
42. ------- is the process of removing protruding fibers from the yarn.
(a) Scouring
(b) Singeing
(c) Pilling
(d) Oxidising
43. The first process in the application of vat dye is ----------
(a) Oxidation
(b) Bleaching
(c) Vatting
(d) Chlorination
44. Sulphur dyes are converted into water soluble leuco forms by treatment with dilute aqueous -------
(a) Sodium carbonate
(b) Acetic acid
(c) Sodium sulphide
(d) Sodium bicarbonate
45. The unit of micronaire value of a fibre is ---------
(a) Centimeter
(b) Grams/meter
(c) Micrograms/inch
(d) Inch/grain
46. The function of urea in the printing paste of direct dye is -----
(a) Solvent
(b) Anti-septic
(c) Thickening agent
(d) Tinting agent
47. ----------- printing is a resist style printing.
(a) Batik (b) Screen
(c) Roller (d) Stencil
48. Solublised vat dyes are --------- salts of sulphuric acid esters of leuco vat dyes.
(a) Calcium
(b) Magnesium
(c) Potassium
(d) Sodium
49. Procion yellow is a -------- class of dye.
(a) Azoic (b) Basic
(c) Direct (d) Reactive
50. Traveler is used in ---------
(a) Draw frame
(b) Winch
(c) Loom
(d) Ring frame
51. De-sizing is a ---------- process.
(a) Dyeing
(b) Pre-treatment
(c) After treatment
(d) Printing
52. ---------- is an universal bleaching agent.
(a) Bleaching powder
(b) Hydrogen peroxide
(c) Copper sulphate
(d) Hydrogen chloride
53. Squeegee is used in ------------- printing.
(a) Screen (b) Batik
(c) Roller (d) Stencil
54. The main constituent of cotton fiber is
(a) Cellulose
(b) Fibroin
(c) Amino acids
(d) Lignin
55. Indigo belongs to ------- class of dyes.
(a) Sulphur (b) Basic
(c) Vat (d) Reactive
56. The bleaching of cotton is done to remove
(a) Oils and waxes
(b) Natural colouring matter
(c) Cellulose
(d) Lignin
57. Degumming is done on
(a) Cotton (b) Silk
(c) Linen (d) Jute
58. --------- are used to link the shapes to the main stencil, while cutting a perfect cirlce or a complete outline on a stencil.
(a) Notches (b) Ties
(c) Cords (d) Clips
59. To increase the washing fastness of cotton dyed with direct dyes it is after treated with
(a) Copper salts
(b) Basic dyes
(c) Formaldehyde
(d) Sodium hydroxide
60. Knowles balance is used to determine
(a) Strength of yarn
(b) Length of fibre
(c) Count of yarn
(d) Drape of fabric
61. The function of the crank in the crank shaft of the loom is to perform
(a) Shedding (b) Take-up
(c) Picking (d) Beating-up
62. The picking tappet of a power loom is fixed on
(a) Crank shaft
(b) Counter shaft
(c) Slay
(d) Bottom shaft
63. For a straight draft lifting plan will be same as
(a) Draft
(b) Denting plan
(c) Treadling plan
(d) Design
64. Cotton dyed with direct dyes are topped with basic dyes to improve the
(a) Washing fastness
(b) Light fastness
(c) Brilliancy of the shades
(d) Rubbing fastness
65. ---------- dye is called as ice colours.

(a) Azoic (b) Vat
(c) Sulphur (d) Acid
66. For the application of basic dyes on cotton this process is essential.
(a) Mordanting
(b) Acetylating
(c) Coupling
(d) Vatting
67. Profilm method is one of the method used to develop -------- for printing.
(a) Blocks (b) Screens
(c) Fabric (d) Pigments
68. The function of doctor blade in roller printing is to
(a) Give pressure to the roller
(b) Scrap off excess colour paste from the roller
(c) Give pressure to the cloth
(d) Steaming the roller
69. The least size of ordinary honey comb weave is on ------ threads.
(a) 4 (b) 3
(c) 8 (d) 6
70. The class of dyes which are formed from to components usually referred to as naphthols and bases
(a) Dispersed dyes
(b) Sulphur dyes
(c) Azoic dyes
(d) Reactive dyes
71. An example for a water insoluble dye is --------- dyes.
(a) Vat (b) Acid
(c) Reactive (d) Basic
72. The function of common salt in the dye bath of direct dyes on cotton is
(a) As an exhausting agent
(b) As a retarding agent
(c) As a solvent
(d) As a softening agent
73. Cork screw weaves are produced by rearranging threads of a regular -------- weave.
(a) Twill
(b) Mat
(c) Rib
(d) Honey comb
74. The treatment that follows printing are termed
(a) Successor process
(b) After treatment
(c) Discharging
(d) Crimping
75. The transverse group of threads running from one selvedge to the other in a cloth is termed

(a) Pile (b) Weft
(c) Warp (d) End
76. An example for a bast fiber is
(a) Wool (b) Linen
(c) Cotton (d) Silk
77. The coarsest yarn given is
(a) 30 s (b) 20 s
(c) 80 s (d) 16 s
78. Flyer is employed in ------------ machine.
(a) Drawing (b) Jigger
(c) Carding (d) Simplex
79. This is the process of twisting together two or more silk filaments into a single yarn.
(a) Reeling
(b) Sericulture
(c) Churning
(d) Throwing
80. Reactive dyes containing two chlorine atoms in the chlorotriazine ring are termed as ---------- reactive dyes.
(a) Cold brand
(b) Natural brand
(c) Hot brand
(d) Premium brand
81. Clip stenter is a ------- machine.
(a) Dyeing (b) Printing
(c) Sizing (d) Finishing
82. The main constituent of wool fiber is
(a) Keratin (b) Cellulose
(c) Glucose (d) Lignin
83. --------- is used as a mordant for dyeing cotton with basic dyes.
(a) Tanic acid
(b) Acetic acid
(c) Na OH
(d) Sodium carbonate
84. The staple length of cotton fiber will be in the range of ------- inches.
(a) 15-20 (b) 0.4-2.5
(c) 7-12 (d) 4-6
85. This is a yarn producing machine.
(a) Loom
(b) Ring frame
(c) Jigger
(d) Reel
86. The botanical name of cotton plant is
(a) Oriza setiva
(b) Maymsopudica
(c) Asephetoda
(d) Gossypium
87. Acid dyes are mainly applied on
(a) Cotton (b) Linen
(c) Wool (d) Linen
88. Cotton dyed with sulphur black are tendered because of the presence of ------ on dyed goods.
(a) Chlorine
(b) Bromine
(c) Free sulphur
(d) Free nitrogen
89. A 5% shade means
(a) 5 g dye dissolved 100 ml water
(b) 5 g dye in 5 g material
(c) 5 g dye in 100 g material
(d) 5 g dye in 1000 g material
90. ---------- is one of the secondary motions of the loom.
(a) Shedding
(b) Picking
(c) Weft fork
(d) Let-off
91. The total volume of liquor to be used for dyeing 25 kg of material with an M : L ratio of 1 : 20 is -------
(a) 500 liters (b) 250 liters
(c) 50 liters (d) 1000 liters
92. Loom speed is 300 rpm then the picks/minute is ------------
(a) 150 (b) 300
(c) 600 (d) 450
93. Gum Arabic is used as a ---------- in the printing paste.
(a) Wetting agent
(b) Thickener
(c) Softener
(d) Catalyst
94. Commercial sodium hypochlorite solution generally contain --------- % of available chlorine.
(a) 5-7 (b) 2-4
(c) 20-24 (d) 15-18
95. ----------- is an after treatment for printed cloth.
(a) Texturising
(b) Steaming
(c) Scouring
(d) Sizing
96. An example for a natural protein fiber is
(a) Cotton (b) Nylon
(c) Silk (d) Linen
97. The lea tester is used to determine ------- of yarn.
(a) Evenness (b) TPI
(c) Strength (d) Hairiness
98. The pH of peroxide bleaching is
(a) 13-15 (b) 3-5
(c) 6-7 (d) 8-10
99. Anti-shrink finish is given by
(a) Embossing
(b) Winch
(c) Sanforizing
(d) Drapping
100. 20 kg of cloth has to be dyed with 2% shade the amount of dye stuff to be taken is
(a) 400 g (b) 40 g
(c) 4 kg (d) 2 kg
ANSWER KEY
1 (b), 2 (d), 3 (b), 4 (a), 5 (b), 6 (d), 7 (c), 8 (d), 9 (b), 10 (d), 11 (a), 12 (c), 13 (a), 14 (c), 15 (c), 16 (a), 17 (a), 18 (d), 19 (c), 20 (b), 21 (a), 22 (d), 23 (d), 24 (c), 25 (c), 26 (a), 27 (b), 28 (b), 29 (b), 30 (a), 31 (b), 32 (d), 33 (a), 34 (a), 35 (c), 36 (c), 37 (c), 38 (d), 39 (d), 40 (c), 41 (a), 42 (b), 43 (c), 44 (c), 45 (c), 46 (a), 47 (a), 48 (d), 49 (d), 50 (d), 51 (b), 52 (b), 53 (a), 54 (a), 55 (c), 56 (b), 57 (b), 58 (b), 59 (c), 60 (c), 61 (d), 62 (d), 63 (d), 64 (c), 65 (a), 66 (a), 67 (b), 68 (b), 69 (d), 70 (c), 71 (a), 72 (a), 73 (a), 74 (b), 75 (b), 76 (b), 77 (d), 78 (d), 79 (d), 80 (a), 81 (d), 82 (a), 83 (a), 84 (b), 85 (b), 86 (d), 87 (c), 88 (c), 89 (c), 90 (d), 91 (a), 92 (b), 93 (b), 94 (d), 95 (b), 96 (c), 97 (c), 98 (d), 99 (c), 100 (a)
Download Now!!Solved Question Paper

Social Welfare Schemes$type=three$author=hide$comment=hide$rm=hide

Flag Counter

Flag Counter
Name

Admission,1,AGRICULTURAL ASSISTANT Questions,2,Agricultural Officer,1,All India Jobs,27,ANCIENT INDIA Quiz,4,ANNOUNCEMENTS,21,Application Status,1,ARMED POLICE SUB INSPECTOR,2,Art and Culture,3,ASSISTANT ENGINEER (MECHANICAL),1,ASSISTANT ENGINEER (CIVIL),1,ASSISTANT GRADE II,188,ASSISTANT LABOUR OFFICER GRADE-II,1,Assistant Salesman,4,ASST. ENGINEER (ELECTRICAL),1,ATTENDER,1,August 2016,1,AUXILIARY NURSE MIDWIFE,1,Award,10,Awards,3,Awareness Campaigns,1,AYAH,1,Bank Exam Questions,4,Bank Job,4,Basic Facts - India,2,Basic Facts - Kerala,1,BDO,65,Biology,26,Birth and Death,3,BOOKER PRIZE,1,Booklet,1,Books and Authors,1,Books For Readers,3,BOTANY Quiz,5,BRITISH GOVERNOR GENERALS,1,Butler,1,CARETAKER,2,CARTOGRAPHER,1,CBSE,1,Certificate Verification,41,CHANGE OF EXAMINATION CENTER,5,Chargeman (Mechanical),1,CHEMISTRY Quiz,13,Children in India,1,Chronology of Events,4,Cinema,5,Co-operative Bank Examination,10,Company Corporation Assistant,45,COMPANY SECRETARY CUM FINANCE MANAGER,1,Competitive Examination Notes,16,Computer Course,2,COMPUTER ENGINEER,1,Computer GK,3,COMPUTER OPERATOR GRADE II,1,Confidential Assistant Grade II,1,CONSTITUTION,51,Contributory Pension Scheme,1,Copy of Certificates Called,1,COUNTRIES AND CAPITALS,2,CTET,1,CTET Examination Date,1,CTET Notification,1,CTET Questions,7,CTET Syllabus,1,Current Affairs,280,Current Affairs 4 LGS,3,Current Affairs April - May 2014,6,Current Affairs April 2013,4,Current Affairs April 2015,2,Current Affairs April 2016,2,Current Affairs April 2017,4,Current Affairs April 2018,4,Current Affairs August 2013,4,Current Affairs August 2014,3,Current Affairs August 2015,5,Current Affairs August 2016,19,Current Affairs August 2018,3,Current Affairs December 2015,2,Current Affairs December 2016,21,Current Affairs February 2013,5,Current Affairs February 2014,9,Current Affairs February 2015,4,Current Affairs February 2017,18,Current Affairs January 2013,4,Current Affairs January 2014,2,Current Affairs January 2017,32,Current Affairs January 2018,13,Current Affairs July 2013,3,Current Affairs July 2014,5,Current Affairs July 2015,4,Current Affairs July 2016,2,Current Affairs July 2017,17,Current Affairs July 2018,2,Current Affairs June 2013,2,Current Affairs June 2014,3,Current Affairs June 2015,8,Current Affairs June 2016,1,Current Affairs June 2017,2,Current Affairs June 2018,2,Current Affairs March 2013,3,Current Affairs March 2014,3,Current Affairs March 2015,1,Current Affairs March 2016,2,Current Affairs March 2017,3,Current Affairs March 2018,5,Current Affairs May 2013,3,Current Affairs May 2015,3,Current Affairs May 2016,1,Current Affairs May 2017,7,Current Affairs May 2018,3,Current Affairs Notes,1,Current Affairs November 2013,2,Current Affairs November 2014,5,Current Affairs November 2015,3,Current Affairs November 2016,20,Current Affairs November 2017,1,Current Affairs October 2013,2,Current Affairs October 2014,9,Current Affairs October 2015,2,Current Affairs October 2016,10,Current Affairs October 2017,7,Current Affairs PDF Book,1,Current Affairs September 2013,3,Current Affairs September 2015,8,Current Affairs September 2017,1,Cut Off Mark,2,Daily Current Affairs,15,DATA ENTRY OPERATOR,1,Date Extented,2,Dates,1,Defense Job,2,Degree,3,DEMONSTRATOR IN INSTRUMENT TECHNOLOGY,1,Department Examination,13,Departmental Examination Expected Questions,1,Departmental Test,15,DETAILED SYLLABUS,287,Devaswam Recruitment Board,1,Discussion Forum,2,DIVISIONAL ACCOUNTANT,2,Do You Know?,2,Downloads,1,DRAFTSMAN GRADE 2 -ELECTRICAL,1,DRAFTSMAN GRADE II,1,Draftsman Grade III,1,DRAWING TEACHER (HIGH SCHOOL),2,DRILLING ASSISTANT,1,Driver,2,DRIVER GRADE II,2,DRIVER GRADE II (HDV),2,Driver HDV,1,Earth Hour,1,Ecnomics,1,Ecology,1,Economics,6,Election,1,Electrician,2,ENGINEERING ASSISTANT GRADE 1,1,English,46,Entrance Examination,1,Entrance Examination Result,1,Entrance Notification,1,ERNAKULAM1,3,ERNAKULAM2,1,Examination Date,318,Expected Malayalam Questions,311,Expected Questions,474,Fact About Kerala,44,FACTS ABOUT INDIA,35,FACTS ABOUT KERALA,20,Father of Nation,1,featured,4,Field Officer,1,Film Award,9,Final Answer Key,98,FIRST IN KERALA,2,Five Year Plan,6,Forest,3,FULL SYLLABUS,71,FULL TIME JUNIOR LANGUAGE TEACHER ARABIC,1,FULL TIME JUNIOR LANGUAGE TEACHER ARABIC UPSA,1,Gandhi Quiz,7,GARDENER,1,General Knowledge,237,GEOGRAPHICAL SURNAMES,2,Geography,29,GEOLOGICAL ASSISTANT,1,GK Notes,8,GK YEAR BOOK,1,HARDWARE ENGINEER,1,Hindi Grammar,1,History,8,HOT,4,Hot Posts,81,How to Apply,1,HSA - MATHE MATICS,1,HSA - PHYSICAL SCIENCE,1,HSA - SOCIAL SCIENCE,1,HSA Examination Questions,2,HSST - CHEMISTRY,1,HSST - COMPUTER SCIENCE,1,HSST - English,2,HSST - GEOGRAPHY,1,HSST - HINDI,1,HSST - HISTORY,1,HSST - MALAYALAM,1,HSST - MATHEMATICS,1,HSST - POLITICAL SCIENCE,1,HSST Questions,7,HSST(JUNIOR) - HISTORY,1,Human Body,2,I.C.D.S. SUPERVISOR,1,I.T and Cyber Law,1,IAS/IPS/IFS etc.. Examination Preparation,1,Idioms And Phrases,1,IDUKKI1,2,IDUKKI2,1,Important Days,3,INDIA,23,INDIA Quiz,2,Indian Air Force,1,INDIAN HISTORY,26,Indian Navy,1,Indian Polity Quiz,3,INDUSTRIES EXTENSION OFFICER,1,Info Plus,1,International Organisation,3,INTERVIEW,72,ISRO,1,IT Questions,17,Jubilees,1,July 2014,2,July 2016,2,Junior Assistant - Accounts,1,JUNIOR ASSISTANT CASHIER,1,JUNIOR GEOPHYSICIST,1,JUNIOR INSTRUCTOR,2,Junior Instructor (Draughtsman - Civil),1,JUNIOR INSTRUCTOR (F.H.T TRADE),1,JUNIOR INSTRUCTOR (MECHANIC AGRICULTURE MACHINERY),1,JUNIOR INSTRUCTOR(MRTV),1,Junior Laboratory Assistant,1,JUNIOR MANAGER INFORMATION MANAGEMENT,1,JUNIOR OVERSEER - CIVIL,1,JUNIOR TYPIST,1,K-TET,10,Kalapam,5,KANNUR1,2,Karnataka,2,KASARGOD1,1,KASARGOD2,2,KERALA,54,Kerala History,2,Kerala LDC Notes,1,Kerala PSC Helper Notice,3,Kerala PSC Helper Quiz Contest,1,Kerala PSC Questions,100,Kerala PSC Selected Questions,64,Kerala Quiz,2,Khadi Development Officer,1,Know PSC,10,Know PSC Malayalam,1,KOLLAM1,2,KOLLAM2,1,KOTTAYAM1,3,KOTTAYAM2,1,KOZHIKKODE1,5,KOZHIKKODE2,1,KPSC FAQ,2,KPSC Helper Special,3,KSEB Sub-Engineer,1,KSR,1,KSRTC,1,KTET Answer Key,4,KTET Examaination Date,1,KTET HallTicket,1,KTET Notification,3,KTET Questions,5,KTET Result,1,KTET SYLLABUS,1,LAB ASSISTANT,4,Laboratory Assistant,3,LAST GRADE SERVANT,31,Laws,1,LD TYPIST,1,LDC,136,LDC Exam Mal Special,18,LDC Exam Special,210,LDC Previous Question Papers,16,LECTURE IN PRODUCTION ENGINEERING,1,LECTURER IN PAEDIATRIC NEUROLOGY,1,LECTURER IN PHYSICAL EDUCATION,1,Lecturer on Bhaishajyakalpana,1,Lecturer on Rasasasthra,1,LEGAL ASSISTANT,1,LGS,87,LGS Expected Questions,8,LGS Special,20,Light,19,LOWER DIVISION COMPILER,1,LOWER DIVISION INVESTIGATOR,1,LOWER DIVISION TYPIST,2,LP SCHOOL ASSISTANT,6,LP/UP Special,13,LP/UP/HSA/TET Exam,16,LPSA,85,MADHYA PRADESH,1,Main Pages,42,MALAPPURAM1,3,MALAPPURAM2,3,Malayalam,2,Malayalam GK Questions (അറിവിന്റെ ചെറുതുള്ളികൾ),1,MANAGER,1,Marketing Organizer,2,maths,6,MAZDOOR,1,Measuring Instruments,1,Mechanic,2,MEDICAL OFFICER (AYURVEDA),1,MEDIEVAL INDIA,1,MEDIEVAL INDIA Quiz,1,Mental Ability,2,Military Exercises,1,Ministers,6,Mobile Application,1,Model Examination,1,Model Question,5,Model Question Paper,2,MODERN INDIA Quiz,1,Mughal Empire,1,MUNICIPAL SECRETARY GRADE 2,165,NAGALAND,1,National Parks,1,NET Questions,7,News about PSC,7,Newspaper,4,Ningalkkum Akam Kodeeswaran Questions,2,Nobel Prize,11,Nobel Prize 2013,1,Nobel Prize 2014,6,Nobel Prize 2015,1,NON VOCATIONAL TEACHER - BIOLOGY,1,NON VOCATIONAL TEACHER - ENGLISH,1,NON VOCATIONAL TEACHER - MATHEMATICS,1,Notification,163,NURSE GRADE II - AYURVEDA,1,NURSERY SCHOOL TEACHER,2,NVT - ENGLISH,2,NVT(JUNIOR) - HISTORY,1,OFFERS,1,Olympics,1,ONE TIME REGISTRATION,10,One Words,1,Online Examination,3,Online Hall Ticket,20,OPERATIONAL SUPERINTENDENT(COMPUTER),1,Other Results,1,OVERSEER CIVIL,1,Overseer Gr.III,1,OVERSEER GRADE II,1,Overseer Grade III,1,PALAKKAD1,3,PALAKKAD2,2,PART TIME HIGH SCHOOL ASSISTANT (MALAYALAM),1,Part Time Junior Language Teacher (Arabic) LPSA,2,PATHANAMTHITTA1,4,Pay Commissions,1,PEON,1,PEON-WATCHMAN,1,Person,11,Persons,3,Pharma Chemist,1,Pharmacist Grade II,4,Physical Efficiency Test,7,Physical Measurement,7,Physics,21,PHYSICS Question,8,PHYSIOLOGICAL ASSISTANT,1,Plus One Result,1,Plus Two Result,1,Police,8,POLICE CONSTABLE,3,POLICE CONSTABLE,1,POLICE CONSTABLE DRIVER,1,Police Exam Notes,2,Postal Sorting Assistant,1,POSTPONED,4,Previous Question Paper,8,Previous Questions,30,PROBABILITY LIST,17,Provisional Answer Key,186,PSC Degree Level Questions,41,PSC Exam Notes,56,PSC Exam Study Tips,2,PSC Exam Tips,4,PSC Examination Study Notes,12,PSC Examinations and Years,5,PSC Model Question Paper,1,PSC Official Answer Keys,3,PSC Previous Question Bank,22,PSC Rank File,7,PSCHelper Topics,10,Psychology Questions,4,Public Relations Officer,1,Public Relations Officer,1,Question Bank,56,Railway Job,3,Railway Zones,1,Range Forest Officer,2,Ranked list,27,Rare Questions,3,RE TOUCHING ARTIST GRADE II,1,Recognised Courses,1,Renaissance,126,Repeated Questions,2,RESERVE CONDUCTOR,6,Reserve Driver,1,RESERVE SUB INSPECTOR,1,Rest Plase,1,Result,3,Revolution,1,Rivers,2,RRB Questions,2,RRC,1,Rural Development Questions,1,SALES ASSISTANT,7,SANITARY SERVANTS,1,Satyamevjayate,1,Science,2,Science and Technology in India,7,SCIENCE Question,14,SEAMAN,1,SECRETARIAT ASSISTANT/AUDITOR,194,SENIOR LECTURER IN ANATOMY,1,SENIOR LECTURER IN GENERAL MEDICINE,1,Sergent,1,SET Questions,7,SHERISTADAR IN SUB COURT,1,Social Welfare Schemes,49,Solved Question Papers,23,SPACE MISSIONS AND ISRO,1,Sports,16,Sports Quiz,12,SSC Exam Date,1,SSC Expected Questions,8,SSC Notification,1,STAFF NURSE,1,STAFF NURSE Expected Questions,1,STAFF NURSE GRADE II,1,Staff Nurse Grade.II,1,Standardisation of mark,1,State,1,State Scan,14,STATE1,4,STATE2,18,States,1,STATISTICAL INVESTIGATOR GRADE II,1,STATISTICAL ASSISTANT GRADE II,1,STENO TYPIST GRADE II,1,Stenographer,1,SURVEYOR GRADE II,1,System Administrator,1,TECHNICAL ASSISTANT,1,Technician Grade II - Blacksmith cum welder,1,Technician Grade II - Boiler Operator,2,Technician Grade II Blacksmith cum welder,1,Telephone Operator,1,TET Examination,1,TEXT BOOK NOTES,7,THIRUVANANTHAPURAM1,1,THIRUVANANTHAPURAM2,2,THRISSUR1,2,THRISSUR2,3,TINKER,1,Today in History,1,Top 10,1,Tracer,3,TRACER GRADE 1,1,TRADESMAN - ELECTRICAL,1,TRADESMAN - SURVEY,1,TRADESMAN - PRINTING,2,TRADESMAN -S M LAB,1,TRAINING INSTRUCTOR - PLUMBER,1,TRAINING INSTRUCTOR - WELDER,1,Treatment Organizer Grade II,1,Trending Topics,3,TRIBAL DEVELOPMENT OFFICER,1,TYPIST,3,TYPIST GRADE II,3,U.N,1,U.P SCHOOL ASSISTANT,2,UN,2,UNIVERSITY ASSISTANT,290,UPSA,84,UPSC Notification,1,UPSC Result,1,Vehicles,1,VEO,47,VEO Exam Special,4,VERY HOT POST,9,VETERINARY SURGEON GRADE II,3,Viceroys of India,2,Video,6,Village Extension Officer Grade 2,1,VILLAGEMAN,1,VOCATIONAL INSTRUCTOR IN LIVE STOCK MANAGEMENT (POULTRY HUSBANDRY),1,VOCATIONAL INSTRUCTOR IN MEDICAL LABORATORY TECHNICIAN,1,VOCATIONAL TEACHER - GENERAL INSURANCE,1,WATCHMAN,2,WAYANADU1,3,WAYANADU2,1,Who's Who,32,WILD LIFE ASSISTANT GRADE II,1,Wishes,8,Work Supervisor,1,WORLD,11,World Cup Football,3,WORLD HISTORY,3,World Leaders,3,WORLD Quiz,4,World Scan,13,World Watch,1,YEAR END,10,Year End Special 2012,10,Year End Special 2013,2,Year End Special 2015,6,Year End Special 2016,2,Year End Special 2017,4,YouTube,3,ZOOLOGY Quiz,6,അടിസ്ഥാന വിവരങ്ങൾ കേരളം,3,അന്തരീക്ഷം,2,അന്വേഷണ കമ്മീഷനുകൾ,2,അന്വേഷണക്കമ്മീഷനുകൾ,1,അപരനാമങ്ങൾ,18,അറിഞ്ഞിരിക്കാം ഈ ചോദ്യങ്ങളെ,19,അറിയിപ്പ്,1,ആത്മകഥകൾ,1,ആദ്യം,2,ആനുകാലികം,12,ആനുകാലികം ഒക്ടോബർ,2,ആനുകാലികം ജനുവരി,1,ആനുകാലികം ഡിസംബർ,2,ആനുകാലികം ഫെബ്രുവരി,1,ആനുകാലികം മാർച്ച്‌,3,ആനുകാലികം സെപ്റ്റംബർ,3,ആശയക്കുഴപ്പം ഉണ്ടാക്കുന്ന ചോദ്യങ്ങൾ,3,ആശയക്കുഴപ്പം?,1,ആശംസകൾ,1,ആസ്ഥാനം,1,ഇംഗ്ലീഷ് പഠിക്കാം,1,ഇന്ത്യ/ഭാരതം,21,ഇന്ത്യൻ ദേശിയ ഉത്സവങ്ങൾ,1,ഇന്ത്യന്‍ ഭരണഘടന,14,ഇന്നത്തെ ചോദ്യം,1,ഈഴവ മെമ്മോറിയൽ,1,ഊർജ്ജം,4,ഊർജ്ജ പരിവർത്തനം,1,ഏഴിമല നാവിക അക്കാദമി,1,ഐക്യരാഷ്ട്രസഭ,4,ഒരു വിഷയം അനേകം ചോദ്യം,3,ഒറ്റനോട്ടത്തിൽ,1,കരസേന,1,കല,6,കളിവാക്കുകൾ,1,കാട്,4,കായിക രംഗത്തെ സംഘടനകൾ,1,കാര്‍ഷിക കേരളം,6,കാർഷിക രംഗം,6,കുര്യാക്കോസ് ഏലിയാസ് ചവറ,1,കൃതി - കർത്താവ്,1,കൃതികൾ,2,കൃഷി,1,കേന്ദ്ര കാബിനറ്റ്‌,1,കേന്ദ്ര മന്ത്രിസഭ,5,കേന്ദ്ര സാഹിത്യ അക്കാദമി അവാര്‍ഡ്,1,കേരളം,64,കേരള ചരിത്രം,9,കേരള നിയമസഭകള്‍,13,കേരള മന്ത്രിസഭകള്‍,1,കേരളത്തിലെ നാട്ടുരാജ്യങ്ങള്‍,7,കേരളത്തിലെ വനങ്ങള്‍,2,കോണ്‍ഗ്രസ്,1,ഗാന്ധി,3,ഗ്രാമം,3,ചരിത്രം,6,ചുരുക്കെഴുത്ത്,1,ചോദ്യം പലത് ഉത്തരം ഒന്ന്,9,ജലം,1,ജില്ല,1,ജില്ലകളിലൂടെ,5,ജീവകങ്ങൾ,2,ജോഗ്രഫി,2,ജ്യോതിശാസ്ത്രം,5,ടിയാനന്‍മെന്‍ സ്‌ക്വയറിലെ കുരുതി,1,തിരഞ്ഞെടുപ്പ്,10,തിരുവിതാംകൂർ രാജവംശം,4,ദിവസങ്ങൾ,1,ദേശിയ ചലച്ചിത്ര അവാര്‍ഡ് - 2009,1,ദ്വീപുകൾ,3,ധാതുനിക്ഷേപങ്ങൾ,1,നദികൾ,4,നവോത്ഥാനം,2,നവോത്ഥാന നായകന്മാർ,10,നികുതി,1,നിറങ്ങൾ,3,നെല്ല്,2,നേരറിവ്,3,നൊബേല്‍ 2009,5,നൊബേല്‍ 2013,1,നോബേൽ സമ്മാനം,1,പഞ്ചവത്സര പദ്ധതി,1,പത്രങ്ങൾ,1,പരീക്ഷാ പരിശീലനം,2,പി.എസ് .സി പരീക്ഷയിൽ തിരുവിതാംകൂർ,4,പി.എസ് .സി.പരീക്ഷ എങ്ങനെ നേരിടാം ??,4,പി.എസ്.സിയെ അടുത്തറിയാം,1,പിതാക്കന്മാർ,2,പുരസ്കാരങ്ങൾ/അവാർഡുകൾ,12,പുരാതന ഇന്ത്യ,1,പൊതുവായ ചോദ്യങ്ങള്‍,21,പോലീസ്,4,പ്രകാശം,11,പ്രതിരോധം,2,പ്രതീക്ഷിക്കാവുന്ന ചോദ്യങ്ങൾ,36,പ്രപഞ്ചം,5,ഫിസിക്സ്‌,1,ബജറ്റ്,1,ഭൂമിശാസ്ത്രം,2,ഭൗതികശാസ്ത്ര നൊബേല്‍,1,മംഗള്‍യാന്‍,2,മണ്ണ്,4,മതം,1,മനുഷ്യശരീരം,2,മലയാളി മെമ്മോറിയൽ,1,മഹത്‌മൊഴികള്‍,2,മൂലകങ്ങളെ അറിയാം,16,യൂണിറ്റുകൾ,1,രക്തം,1,രസതന്ത്രം,3,രാഷ്ട്രപതി,2,ലോകം,3,ലോക രാജ്യങ്ങൾ,1,ലോകചരിത്രം,1,ലോകസഭ,7,വനിതകൾ,1,വർഷങ്ങൾ,1,വർഷചരിത്രം,5,വിദ്യാഭ്യാസ ക്വിസ്,1,വേദകാലഘട്ടം,5,വൈസ്രോയിമാർ,9,വ്യക്തികൾ വിശേഷങ്ങൾ,6,വ്യവസായ കേന്ദ്രങ്ങള്‍,3,ശിലായുഗം,2,ശിഷ്യരും ഗുരുക്കന്മാരും,3,സംഘടനകൾ,1,സങ്കരയിനങ്ങൾ,2,സംഭവങ്ങൾ,1,സംസ്കാരം,1,സംസ്കാരികം,4,സംസ്‌ഥാന ചലച്ചിത്ര അവാര്‍ഡ്‌ 2008,1,സംസ്‌ഥാന ചലച്ചിത്ര അവാര്‍ഡ്‌ 2009,1,സംസ്ഥാന സ്കൂള്‍ കലോത്സവം,1,സസ്യലോകം,13,സാമ്പത്തികം,5,സാമ്പത്തിക ശാസ്ത്രം,1,സാമ്യത,1,സാഹിത്യം,9,സാഹിത്യ പുരസ്‌കാരം,3,സിനിമ,7,സെൻസസ് 2011,1,സൗരയൂഥം,1,സ്ഥലങ്ങൾ,1,സ്ഥാപനങ്ങൾ ആസ്ഥാനങ്ങൾ,1,സ്ഥാപനവും മുഖപത്രവും,1,സ്വതന്ത്ര ഭാരതം,11,ഹൈക്കോടതി,1,
ltr
item
Kerala PSC Helper | General Knowledge and Current Affairs: Kerala PSC Lab Technical Assistant Previous Question Paper
Kerala PSC Lab Technical Assistant Previous Question Paper
https://1.bp.blogspot.com/-peehM7wf7wc/VxrSozsITKI/AAAAAAAAQ-o/QleEEPRTXHAm1lmHN2mOZ7DymwNdtqREQCPcB/s320/answer%2Bkey.png
https://1.bp.blogspot.com/-peehM7wf7wc/VxrSozsITKI/AAAAAAAAQ-o/QleEEPRTXHAm1lmHN2mOZ7DymwNdtqREQCPcB/s72-c/answer%2Bkey.png
Kerala PSC Helper | General Knowledge and Current Affairs
http://www.keralapschelper.com/2016/11/kerala-psc-lab-technical-assistant.html
http://www.keralapschelper.com/
http://www.keralapschelper.com/
http://www.keralapschelper.com/2016/11/kerala-psc-lab-technical-assistant.html
true
4854123571999852040
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy