Daily Current Affirs

English GK

Archive

Kilicheppu

Words to PSC

Previous QP PDF

Monday, 28 November 2016

Kerala PSC Expected Science Questions - 02 (LDC/LP/UP Spl)

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
--------------------------------
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Science. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examination and also in LP School Assistant and UP School Assistant.
21. ഭാരത്തിൻറെ അടിസ്ഥാനത്തിൽ അന്തരീക്ഷവായുവിൻറെ എത്ര ശതമാനമാണ് നൈട്രജൻ?
Answer :- 75.5 %

22. വ്യാപ്തത്തിൻറെ അടിസ്ഥാനത്തിൽ അന്തരീക്ഷവായുവിൻറെ എത്ര ശതമാനമാണ് നൈട്രജൻ?
Answer :- 78%

23. ക്രൂഡ് ഓയിലിൽ നിന്ന് വിവിധ പെട്രോളിയം ഉത്പന്നങ്ങൾ വേർതിരിച്ചെടുക്കുന്ന പ്രക്രിയ അറിയപ്പെടുന്നത് ഏത് പേരിൽ?

Answer :- ഫ്രാക്ഷണൽ ഡിസ്റ്റിലേഷൻ

24. നെല്ലിനങ്ങളുടെ റാണി എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- ബസ്മതി

25. ഹൃദയത്തിൻറെ ആവരണമാണ്?
Answer :- പെരികാർഡിയം

26. ഹൃദയമിടിപ്പ് നിരക്ക് ഏറ്റവും കുറഞ്ഞ സസ്തനി ഏതാണ്?
Answer :- നീലത്തിമിംഗലം

27. വൈറ്റ് പ്ലേഗ് എന്നറിയപ്പെടുന്ന രോഗം?
Answer :- ക്ഷയം

28. പരുത്തികൃഷിക്ക് ഏറ്റവും അനുയോജ്യമായ മണ്ണ് ?
Answer :- കരിമണ്ണ്

29. ഭൂഗുരുത്വസിദ്ധാന്തം ആവിഷ്കരിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ഐസക് ന്യുട്ടൺ

30. പ്രകാശവേഗം എത്ര ലക്ഷം മൈൽ ആണ്?
Answer :- 1.86 മൈൽ

31. പ്രകാശമുൾപ്പെടെ ഒരു വസ്തുവും മുക്തമാകാത്ത ഗാഢമായ ഗുരുത്വാകർഷണമുള്ള ബഹിരാകാശ വസ്തു?
Answer :- തമോഗർത്തം

32. ഏറ്റവും വലിയ ഏകകോശം ഏത് പക്ഷിയുടെ മുട്ടയുടെ മഞ്ഞക്കരുവാണ്?
Answer :- ഒട്ടകപക്ഷി

33. ഏറ്റവും വലിയ കണ്ണുള്ള ജീവി?
Answer :- ഭീമൻ കണവ

34. ഏറ്റവും വലിയ കടൽ ജീവി?
Answer :- നീലത്തിമിംഗലം

35. ക്രയോലൈറ്റിൽ നിന്നും ലഭിക്കുന്ന പ്രധാന ലോഹം?
Answer :- അലുമിനിയം

36. ഏറ്റവും വലിയ കുഞ്ഞിനെ പ്രസവിക്കുന്ന ജന്തു?
Answer :- നീലത്തിമിംഗലം

37. ഏറ്റവും വലിയ കൃഷ്ണമണിയുള്ള പക്ഷി?
Answer :- ഒട്ടകപക്ഷി

38. മാഗ്നറ്റൈറ്റ് ഏതിന്റെ അയിരാണ്?
Answer :- ഇരുമ്പ്

39. വൈകാരികതയോടെ കണ്ണുനീർ പൊഴിക്കാൻ കഴിയുന്ന ഏക ജീവി?
Answer :- മനുഷ്യൻ
40. വൈദ്യുതി ഉത്പാദിപ്പിക്കാൻ കഴിയുന്ന മത്സ്യം?
Answer :- ഈൽ 
Advertise Here
Advertise Here